GaGa
2024. július 20., szombat Illés napja
árfolyam:
1 euro = 4.9709 RON
1 dollár = 354.6908 RON
100 forint = 0.0546 RON

Járvány tört ki a Fehér Házban

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Koronavírusos lett a Fehér Ház egy további munkatársa, Stephen Miller tanácsadó – jelentette be kedden az elnöki rezidencia szóvivője, akinek két napja szintén pozitív lett a koronavírus-tesztje.


Kayleigh McEnany tájékoztatása szerint Miller már öt napja önkéntes karanténban dolgozott, amikor bebizonyosodott, hogy megfertőződött. A tanácsadó jól van, mondta a szóvivő a Fox News televíziónak, majd hozzátette:

nyilvánvaló, hogy járvány tört ki a Fehér Házban.

A pandémia elleni védekezésnek a Trump-adminisztráció által kidolgozott rendszerét ugyanakkor a védelmébe vette, annak ellenére is, hogy a nem eléggé komolyan vett koronavírus-járvány miatt rengetegen bírálják az amerikai elnököt.

Ami magát a Fehér Ház urát, a szintén megfertőződött Donald Trumpot illeti, a keddi vizsgálatok szerint ő is jól van, állapota tovább javult. 

CNN információi szerint az elnök környezetében legalább tizenegy ember tesztje lett pozitív. A first lady mellett biztosan tudni, hogy megfertőződött Trump egyik testőre, Nick Luna, az elnök kampánymenedzsere, Bill Stepien, a republikánus párt bizottságának elnöke, Ronna McDaniel, a volt New Jersey-i kormányzó Chris Christie, valamint három szenátor, Thom Tillis, Mike Lee és Ron Johnson.

Karanténban van az amerikai vezérkari főnökök és a katonai csúcsvezetők jó része is. A Pentagon közlése szerint Charles W. Ray admirálisnak, az amerikai parti őrség parancsnok-helyettesének vírustesztje pozitív lett, ezért mindenki, aki kapcsolatba került vele, karanténba került. Így járt Mark Milley tábornok, a vezérkari főnökök egyesített bizottságának vezetője, a helyettese, John Hyten tábornok, továbbá a szárazföldi haderő, a haditengerészet és a légierő parancsnoka is, valamint a washingtoni kiber-elhárítás vezetője.

washington

Megfigyelők a rendszer sérülékenységére figyelmeztetnek, miután az amerikai aktív és tartalékos haderőnél eddig több mint 47 ezer katonánál diagnosztizálták a vírusfertőzést, 625 katona került kórházba, és nyolcan belehaltak a fertőzés szövődményeibe.

(index.hu)

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly hitel ajánlat Üdvözlöm! A különböző pénzügyi gondok leküzdése és a jövőre vonatkozó céljainak (...)

Hitel ajánlat Hitelek és finanszírozás. Pénzügyi problémáid vannak. Pénzügyi hiteleket, (...)

Gyors és megbízható hitel ajánlat Ha vállalkozási hitelre, autóvásárlásra, ingatlanra, adósságtörlesztésre van szüksége. (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
noileg
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek