GaGa
2024. július 19., péntek Emília napja
árfolyam:
1 euro = 4.9709 RON
1 dollár = 354.6908 RON
100 forint = 0.0546 RON

„Ismét nehéz pillanathoz érkeztünk” – figyelmeztet a temesvári sztárorvos

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Az új típusú koronavírus brit mutációja okozza a legtöbb megbetegedést Temesváron, mely sokkal agresszívabb, figyelmeztet Virgil Musta. A temesvári járványkórház főorvosa szerint a fertőzöttek jó rész túl későn fordul orvoshoz.


A temesvári sztárorvos – aki emberek ezreit segítette már át a Covid-19 betegségen – Facebook-oldalán figyelmeztetett, hogy a brit mutációval fertőzött személyek túl későn érkeznek kórházi kivizsgálásra, amikora betegség már súlyos szakaszba ért. Rámutatott: Temesváron a brit vírusvariáns közösségi terjedése zajlik, mely sokkal fertőzőbb a vírus korai változatánál. Mint írta,

a bánsági városban naponta mintegy száz személy jelentkezik kórházi kivizsgálásra, és sokan közülük későn érkeznek, amikor már a tüdőkapacitásuk több mint 50 százalékát érinti a fertőzés. Egyre többen ismerik meg a Covid-kórházak súlyos betegek ápolására szakosodott részlegeit, ahogyan egyre többen kerülnek intenzív terápiára is, írta a szakember.

Nő az oxigénellátásra szorulók száma, holott ezek a részlegek jelenleg is a kapacitásuk maximumán működnek. Így fennáll a veszély, hogy nem fogják tudni tartani a frontot a nagyszámú súlyos eset ostroma alatt. Ahhoz, hogy elejét lehessen venni a kórházak túlterheltségének, a fertőzésgyanús személyeknek időben teszteltetniük kellene magukat, figyelmeztetett Virgil Musta. Rámutatott, a fertőzöttek számának csökkentéséhez szigorúan be kell tartani az óvintézkedéseket, ugyanis még messze nem múlt el a veszély.

A másik megelőzési mód, hogy azok, akiknek tüneteik vannak, időben teszteltetik magukat, még mielőtt súlyosbodna az egészségügyi állapotuk, így van esélyük arra, hogy kórházi kezelés nélkül vészeljék át a betegséget. „Ha időben megteszik, az életet menthet!” – mutatott rá. Az elismert járványügyi szakember szerint az is fontos, hogy kitartó tünetegyüttes esetén a fertőzöttek kórházi kivizsgáláson vegyenek részt, ahol fény derülhet a kór súlyosságára, arra, hogy a vírus mennyire támadta meg a tüdőt vagy más szerveket.

„Ha az állapotuk nem súlyos, még aznap, egy-két órával a szűrés után hazamehetnek, és tudni fogják, hányadán állnak!” – üzente az esetleges betegeknek a temesvári járványkórház főorvosa, aki szerint az állapotfelmérésnek a fertőzéstől számított ötödik napon kellene megtörténnie. Hozzátette, tudja, hogy egy év alatt sokan már belefáradtak a járványhelyzetbe, de mint rámutatott, „ismét nehéz pillanathoz érkeztünk”, és az emberek jelenlegi hozzáállásán múlik, hogy hogyan tölthetik majd a húsvéti ünnepeket.

(kronikaonline.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

Hitel ajánlat Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek