GaGa
2024. július 17., szerda Endre, Elek napja
árfolyam:
1 euro = 4.9681 RON
1 dollár = 361.0678 RON
100 forint = 0.0544 RON

Ismét kiakadt Biró Rozálián a román sajtó

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Ismét támadta az RMDSZ kormányfőhelyettes- és kulturálisminiszter-jelöltjét a bukaresti média.


Az Adevărul blogerre, Manuel Stănescu azon akadt ki, hogy Biró Rozália az életrajzában a nyelvtudás rubrikában idegen nyelvként tüntette fel a románt, amelyet egyébként a CV-je szerint felsőfokon beszél. A blogger kifogásait a Mediafax is átvette. 
A hírügynökség megszólaltatta Biró Rozáliát is, aki elmondta: kijavította életrajzában a „hibát”, mert „állampolgári nyelvnek” tekinti a románt. „Anyanyelvem a magyar, a román pedig annak az államnak a nyelve, amelyben élek” – magyarázta.
Mint ismert, a volt nagyváradi alpolgármesternek korábban a román sajtó a román nyelvtudását is kétségbe vonta. Egy rádiós interjúban ugyanis a román „biped” szó értelmét állítólag nem ismerve azt nyilatkozta, hogy Nagyváradon nincsenek kétlábú gyerekek.
Biró ezzel kapcsolatban korábban elmondta: a műsorvezető a kétlábú (biped) elnevezést használta a kéregető gyerekekre, és ő abban az interjúban rátért arra, hogy nem nevezné kétlábúaknak a kéregetőket. „Ez a rész a műsorban már nem hangzott el, ám a telefonos interjú nincs felvéve, úgyhogy ezt nem tudom bizonyítani” – jelentette ki. A román nyelvtudásáról pedig leszögezte: a kolozsvári Babes-Bolyai Egyetem közgazdasági szakát végezte román nyelven, kilencesnél nagyobb médiával. (maszol/Mediafax)

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

Hitel ajánlat Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek