GaGa
2024. július 16., kedd Valter napja
árfolyam:
1 euro = 4.9655 RON
1 dollár = 357.7186 RON
100 forint = 0.0545 RON

Ismét a dzsessz és a borok fővárosa lesz Szatmárnémeti - és a bakelitlemezeké

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Június 23-25. között megint Szatmárnémetibe költözik a dzsessz — ezen a hétvégén jól ismert, hangulatos helyszínén, a Tűzoltótorony tövében várja a kikapcsolódni, feltöltődni, szórakozni vágyókat a közel két évtizedes múlttal rendelkező dzsesszfesztivál, a Samfest Jazz&Wine.


Hosszú évek óta vitathatatlan tény: a szatmáriak szeretik a dzsesszt, és a dzsessz is szereti Szatmárt, hiszen a zene (s különösen a dzsessz műfaja) elevenen lüktető valami, amely érzi, ha valahol igény van rá és várják — ezen a hétvégén pedig, június 23 - 25. között ismét a dzsessz romániai fővárosa lesz Szatmárnémeti.
No meg a boroké, és újdonságként, a bakelitlemezeké is — a fesztivál mindhárom napján ugyanis több mint 1500 fekete korong közül lehet majd válogatni és vásárolni. Ebben a széles választékban szinte minden zenei műfaj — rock, indie, alternatív, new wave, post punk, electro, funk, soul, world és természetesen dzsessz is - megtalálható lesz.  „Vidd haza a zenét!” — üzenik a szervezők.

hirek/2023/junius/j3.jpg

Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala és a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ a már jól ismert, hangulatos helyszínén, a Tűzoltótorony tövében, a dr. Fátyol Rudolf parkban szervezi meg a közel két évtizedes múlttal rendelkező szatmárnémeti dzsesszfesztivált, a Samfest Jazz&Wine-t.

A változatos zenei különlegességek és a kiváló fellépők mellett a szervezők borkóstolóval és bakelitlemezek vásárával is várják az érdeklődőket, hiszen a rendezvény változatlan célja, hogy a minőségi zenei kínálat mellett a szatmári borokat is megismertesse, népszerűsítse.
A borkóstoló alkalmával a résztvevők alaposabban megismerkedhetnek a bélteki Nachbil, a halmi Năstase illetve az avasújvárosi Ludróczki borászatok különlegességeivel és ízvilágával. Június 24-én, szombat 17.30 órától magyar nyelven, június 25-én, vasárnap ugyancsak 17.30 órától pedig román nyelven fog zajlani a bemutatás.

A borkóstolóra jelentkezni az  ITT található űrlap kitöltésével lehet.
Fontos: a helyek száma korlátozott, illetve a borkóstolón való részvétel 25 lejbe kerül, amelyet a beérkezett jelentkezések alapján a helyszínen kell befizetni.

Változatos dzsessz dallamok, kiváló előadók

A hagyományos dzsesszt játszó együttesek mellett olyan formációk is színpadra lépnek, amelyek izgalmasan vegyítik a dzsessz hangzásvilágát más zenei elemekkel, stílusokkal.

hirek/2023/junius/j2.jpg

A  június 23-25-ös hétvégén Szatmárnémetibe érkezik új zenei projektjével és új albumával Luiza Zan nemzetközileg is elismert dzsesszénekesnő és a dzsesszt a világzenével mesterien ötvöző Djabe együttes. A rendezvényre látogatók igazi, hamisítatlan New York-i dzsesszbe is belekóstolhatnak, hiszen Jazz&Wine színpadán koncertezik egyenesen Brooklynból Nat Osborn és zenekara is. Egyedi zenei élményt hoz a 7th Sense, az egyik legfiatalabb és legelismertebb romániai dzsessz zenekar, a fúziós dzsessz-hiphop-ot játszó trió, a Jazzbois illetve a nagykárolyi Acoustic Station, akik a zenei elemek harmonikus és könnyed összhatásával kápráztatják el a közönséget. A késő esti hangulatról szombaton a rögtönzött tánczenét játszó B.A.U. (Brigada Artistică Urbană), pénteken és vasárnap pedig a Hanging Around vinyl session, Mihu & Dudewithvinyl bakelitlemezekről biztosítja a talpalávalót.

A fesztiválhangulat megteremtéséről a kellemes dzsessz dallamok mellett a helyi borok széles kínálata gondoskodik. A koncertekre a belépés díjtalan!

A Samfest Jazz&Wine programja

Péntek, 23.06.2023 

19.00 - 7th Sense (RO)
20.30 - Luiza Zan Quintet (RO)
22.00 - Hanging Around vinyl session, Mihu & Dudewithvinyl


Szombat, 24.06.2023

19.00 - Acoustic Station (RO)
20.15 - Djabe (HU)
22.00 - B.A.U.  - Brigada Artistică Urbană (RO)

Vasárnap, 25.06.2023

19.00 - Jazzbois (HU)
20.30 - Nat Osborn Band (USA/NY)
22.00 - Hanging Around vinyl session, Mihu & Dudewithvinyl

(frissujsag.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly hitel ajánlat Üdvözlöm! A különböző pénzügyi gondok leküzdése és a jövőre vonatkozó céljainak (...)

Hitel ajánlat Hitelek és finanszírozás. Pénzügyi problémáid vannak. Pénzügyi hiteleket, (...)

Komoly hitel ajánlat Üdvözlöm! A különböző pénzügyi gondok leküzdése és a jövőre vonatkozó céljainak (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek