GaGa
2024. július 26., péntek Anna, Anikó napja
árfolyam:
1 euro = 4.9690 RON
1 dollár = 349.4549 RON
100 forint = 0.0547 RON

Innovációja repítette a világ élére a magyar céget

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Átadták a 2016. évi Magyar Innovációs Nagydíj pályázat elismeréseit szerdán az Országgyűlés épületében. Gazdasági szakemberek szerint a jövőben sokat kell költeni a kutatás-fejlesztésre, ezáltal erősödhet a magyar gazdaság.


A Nemzetgazdasági Minisztérium 2016. évi Ipari Innovációs Díjában az Innomed Medical Zrt. részesült a digitális tomoszintézis elvén működő alacsony röntgendózisú rétegfelvételi radiológiai képalkotó eszköz kifejlesztéséért és forgalmazásáért.

A díjnyertes berendezés a CT-hez hasonlítható, és tüdődaganatokhoz fejlesztették ki. A rákos sejtek követésére kiválóan alkalmas, mivel a vizsgálat során nagyon kis sugárterhelés éri a szervezetet. Az áttét terjedésének irányát is tudják vele követni – mondta Dévényiné Rózsa Erika, az Innomed Medical Zrt. vezérigazgatója az M1 Ma este című műsorában.

Az Innovációs nagydíjat a 77 Elektronika Műszeripari Kft. kapta a gyógyászatban használt félautomata vizelet üledék analizátor termékcsalád kifejlesztéséért és forgalmazásáért.

Bayer Gábor, a cég fejlesztési igazgatója azt mondta: a vizeletet több száz éve vizsgálják, de a laborok nagy részében a mai napig manuális mikroszkópiával teszik ezt. Az új készülék viszont automatikusan ad eredményt arról, milyen kóros részecskék és milyen koncentrációban vannak jelen a vizeletben. Ráadásul nemcsak a humán, hanem az állatorvosi területen is alkalmazható.

Bayer Gábor hozzátette azt is, a cégnek az innovációnak köszönhetően nincs konkurenciája az adott szegmensben, így a világpiacon piacvezetővé vált.

(hirado.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Sürgős és megbízható, megfizethető kamatozású hitelre van szüksége Sürgős és megbízható, megfizethető kamatozású hitelre van szüksége? Miért nem fordul (...)

ULYSESSCARUSO@GMAIL.COM Sürgős és megbízható, megfizethető kamatozású hitelre van szüksége? Miért nem fordul (...)

ÚJ Őszinte HITELEK Helló, ROMHANYI ANIKO vagyok, legális és megbízható hitelező. kölcsönöket kínálok. (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
noileg
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek