GaGa
2024. július 22., hétfő Magdolna napja
árfolyam:
1 euro = 4.9709 RON
1 dollár = 354.6908 RON
100 forint = 0.0546 RON

II. Adventi Zenés Áhítat - beszámoló

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Immár második alkalommal szervezte meg a Nagybányai Református Egyházmegye ifjúsági missziója a tavaly is nagy érdeklődést keltő adventi zenés áhítatot. Az alkalomnak a Nagybánya - Óvárosi Református Egyházközség adott otthont, mintegy 850 személyt befogadva ékes templomába. Az adventet élő közösség átélhette a jeremiási ígéret beteljesedését: „Egy szívet és egy utat adok nekik, hogy engem féljenek mindenkor.” Jer 32:39


Nt. Gellén Sándor – Károly, nagybányai esperes lelkipásztor szavaival élve, felemelő alkalmon vehettek részt azok, akik december 15-én úgy döntöttek, hogy szakítanak egy kis időt az elcsendesedésre, az adventi várakozásra. Az esemény nem csak a nagybányaiakat szólította meg, hanem a teljes református egyházmegyét. Különös öröm, hogy az elmúlt évhez képest szinte duplájára nőtt a résztvevők száma, ami jelzi az itt élő magyar közösség komolyzenei igényét, ill. vágyát a hasonló közösségi alkalmakra. 

Az alkalom istentisztelettel kezdődött, amelyen Nt. Péter Csaba, a Kolozsvári Református Kollégium lelkipásztora hirdette az igét a Filippi levél 4:5b verse alapján. Kihangsúlyozta: az advent lényege, hogy átéljük Isten közelségét az ige, a sákramentumok, az ehhez hasonló közösségi alkalmak, valamint az éneklés által. A köszöntések rendjén először Bak László lelkipásztor úr köszöntötte az egybegyűlteket, kifejezve örömét, hogy ez az alkalom létrejöhetett. Ezt követően Nt. Gellén Sándor-Károly esperes úr a lukácsi igét helyezte a gyülekezet szívére: „Dicsőség a magasságos mennyekben az Istennek és e földön békesség és az emberekhez jóakarat” (Lk 2,14). Az énekléssel, zenéléssel szolgálók névsorát a Thábor Együttes, a református egyházmegye fiataljaiból álló zenekar kezdte, akik repertuáriumukban három zsoltárfeldolgozást hoztak. A kolozsvári Flautino együttes idén is meghitt, lelket melengető karácsonyi melódiákkal örvendeztette meg a hallgatóságot. Az ő szolgálatukat gazdagította Marosán Csaba, ifjú kolozsvári színművész verses összeállítása.

Nagyot emelt az est színvonalán a Kolozsvári Református Kollégium Kórusának műsora. Dr. Székely Árpád igazgató és karnagy elmondta, hogy a rendszerváltás után a kolozsvári kollégium indult újra leghamarabb, célként kitűzve a református ifjúság lelki-szellemi nevelését, hogy ezzel a fiatalok helyt állhassanak majd a világ kísértéseivel szemben. A kollégium kórusa egyfajta missziós feladatot is betölt, ugyanis igyekeznek Erdély és a Partium minden régiójába elmenni, hogy bizonyságot tehessenek a bennük lévő reménységről. Az igazgató külön kitért arra, hogy a Nagybányai Egyházmegyéből is nagyon sok diákot kapott a kollégium, akikből később többen lelkipásztorok, tanárok lettek. 

Az áhítat a Csendes éj eléneklésével zárult, amely által mindenki elindulhatott lélekben a karácsonyi csillag felé. A szervezők ezúton is köszönetüket szeretnék kifejezni azok felé, akik bármilyen módon segítették az alkalom megvalósulását, és bíznak abban, hogy a következő esztendőben is sikeresen megszervezésre kerül majd. Istentől megáldott, boldogsággal és örömmel teljes karácsonyt kívánunk mindenkinek!

A szervezők nevében, Vékony Roland-Ádám lp.

(fotók: Pongrácz Panni)           

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly hitel ajánlat Üdvözlöm! A különböző pénzügyi gondok leküzdése és a jövőre vonatkozó céljainak (...)

Hitel ajánlat Hitelek és finanszírozás. Pénzügyi problémáid vannak. Pénzügyi hiteleket, (...)

Komoly hitel ajánlat Üdvözlöm! A különböző pénzügyi gondok leküzdése és a jövőre vonatkozó céljainak (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek