GaGa
2024. július 22., hétfő Magdolna napja
árfolyam:
1 euro = 4.9709 RON
1 dollár = 354.6908 RON
100 forint = 0.0546 RON

Így bukhat bele Angela Merkel a menekültválságba

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A menekültválság akár az éppen tíz éve hivatalba lépett Angela Merkel kancellár bukását is okozhatja. Miközben Európában egyes nemzetállamok magyar mintára kerítéseket építenek, Németország kitart a nyitott határok politikája mellett. A kancellárt hitében a párizsi merényletsorozat sem ingatta meg, ezért a politikus ellen valószínűleg saját pártja fog fellázadni.


„Európa legbefolyásosabb nemzete anyagyilkosságra készül” – jellemezte a németek és Angela Merkel viszonyát a minap a brit The Independent napilap. A tíz éve, 2005. november 22-én hivatalba lépett német kancellárra, anyáskodó magatartása miatt, a Mutti becenevet aggatták honfitársai. Mára azonban az eredetileg kedves kifejezés gunyoros értelmezést kapott, tiltakozásul a nyitott határok politikája ellen. A folyamatos tüntetéseken az elégedetlenkedők olyan transzparenseket emelnek magasba, melyeken Merkel csadorban látható, alatta a felirat: Multikulti Mutti.

A CDU-n belül is egyre nagyobb az elégedetlenség Merkellel szemben. Nem ő az egyetlen európai politikus – 15 hasonló eset van –, aki egy évtizednyi regnálás után dicstelen módon vagy eltűnt a közéletből, vagy annyira „megbicsaklott”, hogy utána árnyéka volt magának. Hogy csak a legnagyobbakat említsük: Margaret Thatcher brit miniszterelnök az ingatlanadó kiterjesztése miatt kényszerült lemondani, Helmut Kohl német kancellárt a szabálytalan pártfinanszírozás ügye kezdte ki, Felipe González spanyol kormányfő pedig korrupciós botrányokba bukott bele.

A német Focus magazin úgy tudja, a CDU-n belül már Merkel leváltására készülnek, mondván, ha a párt népszerűsége a kritikus 30 százalék alá esik – a párizsi merényletek előtt 36 százalékon állt –, akkor a kancellárnak adott esetben mennie kell.

valasz.hu

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly hitel ajánlat Üdvözlöm! A különböző pénzügyi gondok leküzdése és a jövőre vonatkozó céljainak (...)

Hitel ajánlat Hitelek és finanszírozás. Pénzügyi problémáid vannak. Pénzügyi hiteleket, (...)

Komoly hitel ajánlat Üdvözlöm! A különböző pénzügyi gondok leküzdése és a jövőre vonatkozó céljainak (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
noileg
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek