GaGa
2024. július 23., kedd Lenke napja
árfolyam:
1 euro = 4.9716 RON
1 dollár = 352.3183 RON
100 forint = 0.0546 RON

Húsvéti egyházi hírek

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A Nagybányai Református Egyházmegyében húsvétkor újraindul a börtönpásztorációs szolgálat. A börtönmissziót Varga Károly nyugalmazott lelkipásztor-esperes végzi.


* Koltó-Katalinban húsvétkor az ünnepi rendnek megfelelõen tartanak istentiszteletet és osztanak úrvacsorát. Legációs szolgálatot  Karikás Orsolya V. éves teológiai hallgató fog végezni.

Ecsedi Árpád

* Húsvét elsõ napján úrvacsoraosztással egybekötött unitárius ünnepi istentiszteletre kerül sor az evangélikus templomban.

* A Nagybánya-újvárosi református templomban nagypénteken délelõtt 10 órakor, déli 12 órakor és délután 18 órakor  várják a kedves híveket. A péntek délutáni szertartás keretén belül  úrvacsoraosztás lesz. Húsvét vasárnapján és másodnapján is ünnepi istentiszteletek lesznek a megszokott idõpontokban.

* A Nagybánya-óvárosi református templomban nagypénteken délután 17 órakor és húsvét elsõ napján délelõtt 10 órakor ünnepi istentiszteletre várják szeretettel a kedves híveket. Az ünnep alkalmából szolgálatot tévõ legátus Mátyási Gerda Georgina.

* A Nagybánya-óvárosi Református Egyházközség áldott húsvéti ünnepet kíván és szeretettel várja kedves híveit, hogy együtt ünnepeljenek! 

* A nagybányai Evangélikus-Lutheránus Egyházközség nagypénteken délután 17 órától, valamint húsvét vasárnap délelõtt 10 órától tart úrvacsoraosztással egybekötött ünnepi istentiszteletet, és húsvét hétfõjén délelõtt 10 órától is ünnepi istentisztelet lesz, úrvacsoraosztással. 

* A nagybányai katolikus Szentháromság templom ünnepi miserendje:

Nagypéntek, március 25.:

- 11.00 óra, keresztút

- 18.00 óra, nagypénteki szertartás passió, keresztleleplezés

Nagyszombat, március 26.:

- 11.00 óra, szentségkitétel - egésznapos szentségimádás

- 20.00 óra, feltámadási szertartás ételszentelés

Húsvét, március 27.:

- 7.00 óra, szentmise - ételszentelés

- 8.00 óra, szentmise - ételszentelés

- 10.00 óra, szentmise

- 11.30 óra, szentmise

- 19.00 óra, szentmise

Húsvéthétfõ, március 28.:

- 8.00 óra, szentmise

- 10.00 óra, szentmise

- 11.30 óra, szentmise

- 19.00 óra, szentmise

* A nagybányai Krisztus Király templom ünnepi miserendje:

Nagypéntek

Krisztus Urunk kereszthalálának ünnepe. Szigorú böjti nap! Este 5.30-kor keresztúti ájtatosságot végzünk. 6 órakor kezdõdik a nagypénteki szertartás Krisztus Urunk szenvedésének és kereszthalálának emlékére.

Nagyszombat

Krisztus Urunk a sírban fekszik, ezért gyásznap van. Délelõtt 11.00 órakor kitesszük az oltáriszentséget. Egész nap szentségimádást végzünk. Kérjük a kedves híveket, hogy a nagyhét folyamán jelezzék, melyik idõpontban tudnának egy félórai szentségimádást vállalni, hogy a szentség ne maradjon magára.

A nagyszombati szertartás este 8.00 órakor kezdõdik. A szertartás a következõ részeket foglalja magába: tûzszentelés, igeliturgia, vízszentelés, a keresztségi fogadalmak megújítása. A szentáldozás után következik a feltámadási szertartás, és alkalmas idõjárás esetén a körmenet, bezárólag ételszenteléssel.

Húsvétvasárnap

Reggel is a 7.00 órai szentmise után megáldjuk a húsvéti eledeleket. További szentmisék délelõtt 10.00 és este 7.00 órakor lesznek.

Bunda Csilla Annamária

(Bányavidéki Új Szó)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

NABÍDKA PŮJČKY BEZ PLATBY NOTÁŘSKÝCH POPLATKŮ ČI POJIŠTĚNÍ ÚVĚRU NABÍDKA PŮJČKY BEZ PLATBY NOTÁŘSKÝCH POPLATKŮ ČI POJIŠTĚNÍ ÚVĚRU Začátkem roku (...)

NABÍDKA PŮJČKY BEZ PLATBY NOTÁŘSKÝCH POPLATKŮ ČI POJIŠTĚNÍ ÚVĚRU NABÍDKA PŮJČKY BEZ PLATBY NOTÁŘSKÝCH POPLATKŮ ČI POJIŠTĚNÍ ÚVĚRU Začátkem roku (...)

SÜRGŐS ÉS MEGBÍZHATÓ HITELEK Helló, ROMHANYI ANIKO vagyok, legális és megbízható hitelező. kölcsönöket kínálok. (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
noileg
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek