GaGa
2024. július 18., csütörtök Frigyes napja
árfolyam:
1 euro = 4.9692 RON
1 dollár = 360.6045 RON
100 forint = 0.0544 RON

Határtalanul! pályázati beszámoló

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Az Emberi Erõforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erõforrás Támogatáskezelõ által meghirdetett, ,,Együttmûködés gimnáziumok között” címû, HAT-14-03 kódjelû pályázati felhívásra benyújtott, HAT-14-03-0008 pályázati azonosítón nyilvántartásba vett ,,A Kárpát-medencei magyarság kultúrértékei” címû pályázat az emberi erõforrások minisztere döntése alapján 1 499 000 Ft vissza nem térítendõ támogatásban részesült.


Így lehetõvé vált 31 hódmezõvásárhelyi diák és 4 tanár számára, hogy Nagybányára utazhasson, a Németh László Elméleti Líceumba, november 13-16. között. Áprilisban utaznak Hódmezõvásárhelyre a líceum diákjai és tanárai.

A Németh László Elméleti Líceum újabb emlékezetes hétvégét tudhat maga mögött. Az öröm izgalommal vegyült, hiszen szüleinkkel együtt arra törekedtünk, hogy a magyarországi diákok jól érezzék magukat Nagybányán és otthonainkban.

Olyannyira vártuk érkezésüket, hogy tapssal fogadtuk az iskola udvarára érkezõ buszt. Az ismerkedést elég rövidre fogtuk, mivel már mindenki szeretett volna hazamenni, a magyarországi diákokat a szüleink finom, meleg vacsorával várták és mindenki örült hogy megmutathatja otthonát. 

Másnap reggel a fogadott diákok résztvehettek a nagybányai tanulók elsõ tanítási óráján, mely betekintést nyújtott számukra a román oktatási rendszerbe. A program a tornateremben folytatódott, ahol ismét összegyûlt az egész csapat és ismerkedõs játékokat játszottunk, valamint a tornaterem elõtt rózsafát ültettünk a föld zord körülményei ellenére. Mindezek után következett a várva várt kirándulás a Történelmi Máramarosba. (máramarosszigeti börtönmúzeum, szaploncai Vidámtemetõ, fatemplomok). Hiába a sok nevezetes hely, mégis legjobban a máramarosi hegyek kápráztatták el a vendégeinket. Az utazás közben mi, a nagybányai diákok, információkkal szolgáltunk számukra a megye nevezetességeirõl. A nap egy fergetes bulival zárult, amit a fáradtság ellenére mindeki nagyon élvezett, és mind a magyaroszági, mind a nagybányai diákok együtt táncoltak és szórakoztak. A bulit a nagybányai Németh László Elméleti Líceum  11. osztályos diákjai szervezték, annak érdekében, hogy bemutassák az idei gólyapárokat. A fogadott diákok, akárcsak mi, egy emlékezetes nap után csodás élményekkel tértünk haza.

Szombaton a magyarországi diákok megismerhették Nagybánya nevezetességeit, majd a református templomban található Németh László-emléktáblánál virágokat helyeztek el. A délutáni szabadprogramnak mindenki nagyon örült, mert alkalom adódott arra, hogy a diákok együtt töltsenek néhány felejthetetlen pillanatot. 

Vasárnap reggel hosszú búcsúzkodás után a magyarországi diákok hazaindultak.

Szerintünk ez a program nagyon élménydús volt, alig várjuk, hogy áprilisban újra találkozzunk, a frissen kötött barátságokat addig is ápolni fogjuk.

Bakk Eszter

Móré Zsejke

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

Hitel ajánlat Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek