GaGa
2024. július 21.,  Dániel napja
árfolyam:
1 euro = 4.9709 RON
1 dollár = 354.6908 RON
100 forint = 0.0546 RON

„Ha minden jól megy”, június 15-én megnyílhatnak az éttermek és a strandok

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A hatóságok fokozatosan enyhítenek a járványügyi helyzet követelte korlátozó intézkedéseken, és ha minden rendben megy, akkor június elsején megnyílhatnak a teraszok, 15-étől pedig az éttermek és a strandok – jelentette ki Nelu Tătaru egészségügyi miniszter.


A tárcavezető egy hétfő esti televíziós műsorban ugyanakkor hozzátette: minden az emberek viselkedésétől függ, attól, hogy miként tartják tiszteletben a hatályos szabályokat. Nelu Tătaru a Digi24 hírtelevíziónak nyilatkozva elmondta, a kormány és az illetékes hatóságok folyamatosan vizsgálják a korlátozó intézkedések hatását. Ha minden jól megy, június elsején kinyithatjuk a teraszokat, a jövő hónap közepén pedig a vendéglőket és a fürdőket” – vázolta a perspektívákat az Orban-kormány egészségügyi minisztere. Arra is felhívta a figyelmet is azonban, hogy visszatérhetünk akár a kezdeti korlátozásokhoz is, ha a fertőzéses esetek növekedését észlelik a hatóságok.

A miniszter rendkívül fontosnak nevezte a védőmaszk viselését nyilvános beltéri helyen, továbbá a fizikai távolságtartást. Tătaru egyébként úgy véli, hogy a múlt hétvégi lazítások következményei csütörtöktől lesznek majd észlelhetők, vagyis adott esetben már ettől a naptól emelkedhet az új típusú koronavírussal diagnosztizáltak száma.

Mint arról beszámoltunk, Ludovic Orban miniszterelnök az ágazat képviselőivel folytatott hétfői egyeztetésen arra tett ígéretet, hogy június elsejétől megnyithatnak a vendéglátóipari egységek teraszai, amennyiben addig nem válik súlyosabbá a járványhelyzet. Daniel Mischie, a romániai szálloda- és vendéglő-üzemeltetőket tömörítő munkáltatói szövetség elnöke a megbeszéléseket követően jelezte: ha tartható lesz a most megállapított menetrend, akkor a nyári turisztikai idény június 15-én elrajtolhatna, és ekkortól nyithatnának meg a vendéglők belső terei is.

(kronikaonline.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly hitel ajánlat Üdvözlöm! A különböző pénzügyi gondok leküzdése és a jövőre vonatkozó céljainak (...)

Hitel ajánlat Hitelek és finanszírozás. Pénzügyi problémáid vannak. Pénzügyi hiteleket, (...)

Gyors és megbízható hitel ajánlat Ha vállalkozási hitelre, autóvásárlásra, ingatlanra, adósságtörlesztésre van szüksége. (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek