GaGa
2024. július 19., péntek Emília napja
árfolyam:
1 euro = 4.9709 RON
1 dollár = 354.6908 RON
100 forint = 0.0546 RON

Ha a szülők nem engedélyezik a tesztelést, a tünetekkel rendelkező tanulók 14 napig nem mehetnek iskolába

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter kedden leszögezte, hogy az a tanuló, aki az iskolába COVID-19 tünetekkel érkezik, és a szülők nem adták korábban beleegyezésüket abba, hogy gyermeküket koronavírusra teszteljék az intézményben, 14 napig nem mehet vissza a közösségbe.


„A formanyomtatvány aláírása nem kötelező. Ez a dokumentum kizárólag azokra a gyerekekre vonatkozik, akik az iskolába tünetekkel érkeznek. Ha az ebben az esetben elvégzett gyorsteszt pozitív lesz, akkor az eljárás a szülőket is érinti, mivel a formanyomtatvány alapján a szülők a gyermek közvetlen kontaktjainak számítanak. Ha a szülők beleegyezésüket adják a – nem kötelező jellegű – formanyomtatvány révén, akkor a gyereket letesztelhetik az iskolában, ha van orvosi kabinet. Ha nincs orvosi kabinet, a Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) végzi el a tesztet. Ha a szülők nem adják beleegyezésüket a teszteléshez, a gyerek 14 napig nem mehet vissza a közösségbe” – nyilatkozta Cîmpeanu a Digi24-nek.

Nyomatékosította, hogy a formanyomtatvány kitöltése „soha nem volt kötelező” és csakis ezekre a rendkívüli helyzetekre vonatkozik a szülői beleegyezés.

A miniszter rámutatott még, hogy az első iskolai nap után 8872 tanuló és 1200 pedagógus nyújtott be orvosi igazolást olyan betegség meglétéről, amely felmenti őket a fizikai jelenléttel járó oktatás alól, így ők online folytatják a második félévet. Az orvosi igazolásokat elektronikus úton lehet elküldeni a tanítóknak, osztályfőnököknek, tanároknak.

(maszol.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

Hitel ajánlat Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
noileg
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek