GaGa
2024. július 18., csütörtök Frigyes napja
árfolyam:
1 euro = 4.9681 RON
1 dollár = 361.0678 RON
100 forint = 0.0544 RON

Gyurcsány egységes baloldali pártot vizionál

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Egységes Demokrata Pártot kellene létrehozni - ezt javasolja a baloldalnak Gyurcsány Ferenc. Szerinte egy közös pártban erősebbek lennének. A szocialisták szerint ez Gyurcsány Ferenc víziója.


Az Együtt-PM szerint pedig Gyurcsány Ferenc nem illetékes az ellenzék megújításában. Megszólalt ma a korábbi miniszterelnök, Medgyessy Péter is, aki egyenesen arról beszélt: Gyurcsány Ferenc áruló.

Egységes Demokrata Pártot kellene létrehoznunk - ezt írja Gyurcsány Ferenc a Népszabadságban megjelent véleménycikkében. De azonnal megjegyzi: erre még nincsenek „látva a mostani önkormányzati választásra való felkészülés bukdácsoló tárgyalásait”. Ezért Gyurcsány Ferenc azt javasolja a baloldali pártoknak, hogy hozzanak létre egy pártuniót közös elnökséggel, állandó pártközi egyeztetéssel.

A szocialisták szerint nincs napirenden semmilyen közös baloldali pártunió. Az MSZP-s Harangozó Gábor szerint érthető, hogy Gyurcsány Ferenc és sokan mások erről fantáziálnak. De ő csak az önállóan induló MSZP-ben hisz.

Gyurcsány Ferenc három éve lépett ki az MSZP-ből és alapított új pártot, de két évvel később, már tavaly felvetette: fogjanak össze a baloldali pártok. Mivel az MSZP és az Együtt-PM először elutasította, Gyurcsány Ferenc önálló kampányba kezdett, és többször üzent politikustársainak.

Az MSZP és az Együtt-PM vezetői többször fogalmaztak úgy, hogy Gyurcsány Ferenc megosztó és kockázatos szövetkezni vele. Végül kényszerből összefogtak. Az országgyűlési választásokon azonban, saját bevallásuk szerint is súlyos vereséget szenvedett a baloldal.

Április óta a baloldali pártok az önállóságuk erősítésén és a korszakváltáson dolgoznak. Ezek után írta azt Gyurcsány Ferenc, hogy egy nagy közös baloldali pártra lenne szükség.

„Nagy csalódás Gyurcsány Ferenc új cikke” - ezt reagálta Twitter-oldalán Szigetvári Viktor. Szerinte Gyurcsány Ferenc a tartalom helyett a formai ügyekkel foglalkozik, pedig az ellenzék egészének megújításában nem illetékes már.

Ugyanazon a napon, amikor Gyurcsány Ferenc nagy baloldali pártot vizionált, Medgyessy Péter is interjút adott. A volt szocialista miniszterelnököt éppen 10 éve mondatta le az MSZP és az SZDSZ. Medgyessy Péter szerint a puccsban egykori miniszterének és tanácsadójának Gyurcsány Ferencnek is szerepe volt. Medgyessy Péter arra a kérdésre, hogy mai fejjel meghívná-e újra a kormányába, így válaszolt: Kérdezze meg a trójaiakat, hogy beengednék-e újra a trójai falovat a várba! Medgyessy Péter szó szerint azt nyilatkozta: Gyurcsány áruló.

hiradó.hu

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

Hitel ajánlat Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
noileg
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek