GaGa
2024. július 18., csütörtök Frigyes napja
árfolyam:
1 euro = 4.9681 RON
1 dollár = 361.0678 RON
100 forint = 0.0544 RON

Gyermekprogramok a Partiumi Magyar Napokon

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Számtalan koncert, színházi előadás és változatos programok: ez a 13. Partiumi Magyar Napokon, Szatmárnémetiben. A szervezők ugyanakkor nem feledkeznek el a legkisebbekről sem, hogy míg a szülők koncerten buliznak vagy éppen Laci bácsi mesteri bográcsából falatoznak, addig a gyerekek se maradjanak program nélkül.


Augusztus 18.-án, hétfőn a Tűzoltótorony tövében felállított színpad elé várjuk a kicsiket (és nemcsak), ahol 18 órai kezdettel a Budapesti Utcaszínház előadásában az Óz, a nagy varázsló című előadást tekinthetik meg, majd 21.3O perctől A lónak vélt menyasszony című darab kerül bemutatásra, ugyancsak a Budapesti Utcaszínház előadásában. 

Augusztus 23.-tól, szombatól pedig egész napos programok várják a kicsiket a Kossuth kertben, ahol a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés és a Borókagyökér egyesület szervez gyermekfoglalkozásokat a külön e célra kialakításra kerülő Gyermekutcában. De lesz még forgószínpad interaktív foglalkozásokkal - Meseország cserkész módra! címmel, a kisszínpad környékén pedig 11 órai kezdettől vásári attrakciók várják a kicsiket: gólyalábas műsor, bohócok, gyerektoborozó, beharangozó a Kossuth Kert egész területén. Ugyancsak 11 órától veszi kezdetét a Mátyás kerestetik! című vásári komédia a Brighella Bábszínház előadásában. 11.40 perces kezdettel Belloni bűvész káprásztatja el a kicsiket, majd 12.40 perctől gyerekkoncerten bulizhatnak a lurkók, majd 13.40 perctől Gyerek ki mit tud?-on mutathatják be tehetségüket, mely  produkciókat zsűri értékeli és díjazza.

A gyerekprogramok sokasága vasárnap is folytatódik a Kossuth kertben, ahol a 10-es Iskola mazsorett csoportjának előadásával indul a program 11 órától. Ezt 11.30 perctől  Óriáscirkusz, a Vagabanda(HU) bábszínház óriásgólyalábas vásári komédiája követi, majd 12.30-tól Cserey Csaba(Csabcsi) gyerekkoncertjétől lesz hangos a Kossuth kert. A kora délutani órákban hétpróbázhatnak a vetélkedő kedvü gyerkőcök, 15 órától pedig a Szent György Lovagrend katonai hagyományőrző tagozatának harci bemutatóját tekinthetik meg, a Szatmárnémeti Véndiákszövetség szervezésében.

 

Mindazok, akik már kinőttek a gólyalábas produkciókból, de még nincs kedvük egy politikai előadáshoz, nos azokról a Szatmár Megyei Ifjúsági Tanács és a Magyar Ifjúsági kezdeményezés gondoskodik számtalan „lájkolható” programmal. Augusztus 23.-án, szombaton a Kossuth kertben célbalövős Paint Ballt és sakkverseny szerveznek, majd 15 órától „Önkéntesség itthon és Európában” címet viselő előadáson vehetnek részt, ahol külföldi önkéntesekkel beszélhethetnek. Mindez a Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület szervezésében. 17 órától egy hasonló jellegű beszélgetésbe kapcsolódhatnak be, ahol “Sikeres fiatalok Szatmárban” címszó alatt sikeres fiatalok és az RMDSZ ifjúsági EU-képviselőjelöltje mesél a résztvevőknek, a Szatmár Megyei Ifjúsági Tanács szervezésében.

Augusztus 24.-én, vasárnap 1O órától briciklis felvonuláson vehetnek részt a fiatalok, ahol kirpóbálhatják, milyen is szoknyában és tűsarkúban tekerni, de az  “Erasmus+ - lehetőség, nem csak fiataloknak” című előadáson is beszélgethetnek az Európai Önkéntes Szolgálat külföldi önkénteseivel a Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület szervezésében. Akinek pedig nem erőssége a közéleti kommunikáció, nos annak sem kell otthon maradni, hiszen míg a haver politizál, addig ellátogathat a Szatmár.ro sátrához, ahol fotózkokodni, majd ezzel értékes nyereményeket lehet szerezni, és nem mellesleg közben elmondhatja véleményét a megye legolvasottabb hírportáljáról. Mindazoknak pedig, akik nyugisabb légkörre vágynak, ott Szatmári Friss Kávézó. A rohanó világban élő ember számára jól esik a múlt kellemes emlékeit felidézni, hátradőlve cask úgy olvasni vagy olykor elmélyülni a jelen történésein. Egy családias hangulatú beszélgetésre hívja Önt a Szatmári Friss Újság.

 

Mindezek mellett természetesen további rengeteg érdekes és izgalmas program várja a fiatalokat a 13. Partiumi Magyar napokon, melyeket felsorolni szinte lehetetlen lenne, na meg aztán úgy gondoljuk, hogy érdemesebb részt venni ezeken, mintsem olvasni róla. Figyelem tehát szatmári gyerekek és fiatalok: augusztus 18.-a és 24.-e között csalogassátok ki anyut, aput és a nagyszülőket is a Kossuth kertbe, hiszen az év legszínesebb rendezvénye vár ott Rátok! 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

Hitel ajánlat Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
noileg
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek