GaGa
2024. július 18., csütörtök Frigyes napja
árfolyam:
1 euro = 4.9681 RON
1 dollár = 361.0678 RON
100 forint = 0.0544 RON

Gyerekprogramok a Főtér Fesztivál 2014-en

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Gyerek- és családos programok a Nagybányai Magyar Napokon:


péntek, szeptember 19.

16.30

Gyülekező a Felsőbányai utcán (a görög katolikus püspökség előtti útszakaszon),térzenét biztosít a nagybányai magyar baptista gyülekezet fúvószenekara

17.00

Bevonulás a Felsőbányai utcáról a Régi Főtérre a miskolci Vaga Banda gólyalábasaival, néptáncosokkal, cserkészekkel, hagyományőrzőkkel, civil szervezeteink képviselőivel, a Németh László Elméleti Líceum és a Nicolae Iorga Általános Iskola diákjaival, a Főtér Fesztivál önkénteseivel és résztvevőivel

17.20

,,Vándormutatványosok" - a miskolci Vaga Banda bemutatója(a nagyszínpad előtti téren). Élőzenés, gólyalábas, interaktív produkció, vásári komédia, amelyben látható többek között Abdul Huszuf Kadír, az indus kígyóbűvölő és Samu, a világ legmagasabb embere. Elmesélik az utolsó ördögűzés igaz és hiteles históriáját, és bemutatják, miként válhat királyfivá bárki a varázsköpönyeg segítségével. Jelmezeik, hangvételük, zenei kíséretük a középkori vásárok komédiásainak világát idézik.

18.30

Nagybánya óriásfelirata!

Más "nagyvároshoz" hasonlóan Nagybányának is óriásfeliratot terveztünk,amelyet a Főtér Fesztivál 2014 idejére állítunk fel. Célja főleg az emlékfotók, szelfik készítése. A felirat ugyanakkor a fesztiválhangulatot, a kulturált szórakozást sugallja, a találkozóhelyet, a központot hivatott jelképezni.

18.40 - 19.30

Berena koncert (nagyszínpad). Muzsikál a nagybányai Berena zenekar: Markó Botond – hegedű, Alföldi-Lakatos György – kobza, Moldován Balázs – nagybőgő, Alföldi-Lakatos Tibor – dob.

19.40

Tűzszelídítők, tűzzsonglőrök előadása (a nagyszínpad előtti téren). Égő, pörgő, lángoló, forgó tüzes láncok, botok, szikrázó, sistergő szerszámok!

20.30

Csík Zenekar koncert (nagyszínpad). A Kossuth-díjas Csík Zenekar az elmúlt évek magyar kultúrtörténeti jelenének kiemelkedő együttese, a népzene mesés és igényes feldolgozói, a hangulatos és egyben fájdalmas zenevilág népszerű követői és alkotói. A „Most múlik pontosan” című Quimby-feldolgozás hozta meg a széleskörű népszerűséget a zenekar számára, de tarsolyukban 25 évnyi dal és érzelmes alkotás található.

 

szombat, szeptember 20.

10.00 - 18.00

Népi játszótér gyermekeknek és nemcsak

Ismét betölti a teret (a 2011-es Főtér Fesztiválról és az idei Bóbita Gyermeknapokról ismert és közkedvelt Népi Játszótér. Lesz hordólovaglás, valamint karikadobó-, bikaszarvra-dobáló, patkódobó- és csigaverseny, megtudhatják miből áll a Toldi-erőpróba, a csirkepofozó, a kakaslövő, vagy a puli-futtató. Az ügyességi játékok sorában ki lehet próbálni a gólyalábat és a lépegető papucsokat, a játszó-asztalokon ördöglakatok, építőkockák várják az érdeklődőket. Akinek még ez sem lenne elég, felmászhat az óriás mérlegre, játszhat népi krikettet, kötelet húzhat és zsákban futhat, s végül a fából készült és kézzel hajtott kosaras körhintában pörgetheti magát, egészen a csillagokig...

10.30 - 16.00

Arcfestés gyerekeknek, a Fesztivál színeivel és mintáival,Szilágyi Noémi Alice (Alice in Hobbyland) segítségével

11.00 - 12.30

Főtér Fája születésnap óvodásokkal az Iskoláinkért Gyermekeinkért Egyesület szervezésében. A magyar nyelvű oktatást népszerűsítő zöld program. A 2011-ben ültetett, tehátidén éppen „óvodás korú” Főtér Fája születésnapját ünnepeljük, amelyre meghívjuk a nagybányai ovisokat. Ajándékképpen minden ovis hoz egy-egy rajzot arról, hogy mit kíván a Fának, és csoportonként énekkel köszöntik az „ünnepeltet”, aki tortával kedveskedik vendégeinek. A rajzokat az ünnepelt körül állítjuk ki.

11.00 - 19.00

Kézmíves Szombat a Míves Sátorban a Teleki Magyar Ház szervezésében. A kézmíves sor mesterei kétóránként újabb és újabb izgalmas foglalkozásokkal várják a kicsiket-nagyokat egyaránt.

12.30 - 14.00

Németh László a Fesztiválon (kisszínpad). Bemutatkoznak a Németh László Elméleti Líceum zenei tehetségei: Tasnádi Kincső (gitár), Vlaszács Eduárd Leó és Bak Péter (gitár), Mezey Izabella (zongora), Farczki Dóra (zongora), Mastan Lorena (zongora)

13.00 - 15.30

Minden ami gurul - sportvetélkedő V-VIII. osztályosoknak (a nagyszínpad előtti téren). Sportversenyek V-VIII. osztályos diákok számára, akik verhetetlenek rollerezésben, görkorcsolyázásban, gördeszkázásban vagy biciklizésben. Fiúk és lányok egyarántjelentkezhetnek, a verseny előtt 2 órával, az info-sátornál.

19.00 - 20.00

Cserkésznek lenni jó - a nagybányai cserkészcsapat, valamint az alakuló máramarosszigeti, hosszúmezői, szamosardói, koltói, domokosi, szinérváraljai csapatok közös tábortüze

21.00

Bikini koncert (nagyszínpad) - A legendás Bikini együttes, a magyar rock időtálló zenekara. Nagybányán már járt a zenekar, de kültéri koncertre csak most nyílik alkalom, ahol a 80-as, 90-es évek nagy slágereit együtt énekelhetjük velük: Adj helyet magad mellett, Mielőtt elmegyek, Fagyi, Részegen ki visz majd haza, Ha volna még időm, Közeli helyeken, Megüssem vagy ne üssem, Nehéz a dolga stb.

vasárnap, szeptember 21.

10.00

A nagyváradi Matyi Műhely Bábszínház, Tóbiás és Kelemen című bábelőadása az RMDSZ szervezésében (kisszínpad)

11.00

LEGÓ-tér, szabadtéri legózás a Cucubau üzlet jóvoltából

11.00 - 19.00

Kézmíves Vasárnap a Míves Sátorban a Teleki Magyar Ház szervezésében

11.00 - 12.30

Nicoale Iorga Általános Iskola magyar tagozatának rajztevékenysége és kiállítása ,,Az én Főterem” címmel (0-IV. osztályosok)

 

11.00 - 15.00

Tréfás népi vetélkedők. Az asszonycipeléstől a petrencerúdtartásig - hagyományos ügyességi játékok aDebreczeni Produkció animátorainak vezetésével. Nevezés 30 perccel a kezdés előtt az info-sátornál.

11.30 - 12.00

Németh László a Fesztiválon - Bemutatkoznak a Németh László Elméleti Líceum zenei tehetségei (második rész), fellép Horváth Roberta (társasági tánc) és Koncsárd Balázs (zongora)

17.00 - 19.00

„Sirítsd meg, fordítsd meg!” Bányavidéki táncház-találkozó (Máramarossziget, Szamosardó, Koltó, Domokos, Nagybánya) a Teleki Magyar Ház szervezésében.

A rendezvény díszvendége a kolozsvári Ördögtérgye Néptáncegyüttes.

Utána: közös, nagy táncház a téren.

19.00

Díjátadás

 

 

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

Hitel ajánlat Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek