GaGa
2024. július 20., szombat Illés napja
árfolyam:
1 euro = 4.9709 RON
1 dollár = 354.6908 RON
100 forint = 0.0546 RON

Grandiózus tervekkel állt elő a szatmári polgármester

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Az elkövetkező négy évben összesen 17 millió lejt költhet a szatmárnémeti önkormányzat a város köztereinek fejlesztésére.


Dorel Coica polgármester (képünkön) hétfőn bejelentette: keretszerződést kötnek egy céggel, melytől a szükségletek és az anyagi lehetőségek függvényében fognak térkellékeket rendelni.

Az elöljáró úgy nyilatkozott: korábban egy ilyen jellegű megállapodás hiánya miatt ment nehézkesen a beszerzés, de ez az akadály most elhárult. Amint kifejtette, körülbelül kétezer pad és megközelítőleg háromezer szemeteskuka kerülhet ki az utcákra a közeljövőben. Az elöljáró szerint nagy hangsúlyt fektetnek a meglévő játszóterek felújítására, továbbá újak létesítésére is, így négy év múltán városszerte 23 játszótér várja majd a gyerekeket.

Dorel Coica elmondta, a városi buszmegállók rendbe hozásának is itt van már az ideje, így a keretmegállapodás értelmében kényelmes várakozóhelyeket alakítanak ki, ahol az eső elől is védve lesznek az utazók. A polgármester szerint emellett parkoló- és buszjegy-automatákat is vásárolnak, továbbá fitneszparkokat, valamint műfüves minifocipályákat alakítanak ki.

Az elöljáró arról is beszámolt, a napokban Bukarestben járt, ahol több miniszterrel is tárgyalt. Kifejtette: komoly ígéretet kapott arra, hogy hamarosan multifunkcionális sportcsarnok, fedett uszoda, valamint bowling- és tekepálya kialakítására kap támogatást a város. Hozzátette: szerinte a szatmári megyeszékhely 2018-ben teke-világbajnokságnak adhat otthont.

Dorel Coica arról is beszámolt, hogy letett a regionális fejlesztési minisztériumban egy hídépítési projektet annak reményében, hogy a kormány közvetítésével sikerül majd európai uniós pénzt szerezni a kivitelezéshez. Mint megtudtuk, ez nem a sokat emlegetett városi körgyűrű részét képező Szamos-híd lenne, hanem egy másik, mely a strandra vezető utcát kötné össze a 17-es lakóteleppel.

krónika.ro

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly hitel ajánlat Üdvözlöm! A különböző pénzügyi gondok leküzdése és a jövőre vonatkozó céljainak (...)

Hitel ajánlat Hitelek és finanszírozás. Pénzügyi problémáid vannak. Pénzügyi hiteleket, (...)

Gyors és megbízható hitel ajánlat Ha vállalkozási hitelre, autóvásárlásra, ingatlanra, adósságtörlesztésre van szüksége. (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek