GaGa
2024. július 26., péntek Anna, Anikó napja
árfolyam:
1 euro = 4.9700 RON
1 dollár = 349.3503 RON
100 forint = 0.0547 RON

Főtér Fesztivál 2017 - PÉNTEKI PROGRAM

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

SZEPTEMBER 15. PÉNTEK


17.00

Gyülekező a Klastromréten

17.15

A Hunyadiak Nagybányán - középkori lovagi és harci játékok, a szentesi Hunyadiak Örökében Történelmi Hagyományőrző Egyesület előadásában.

Hunyadi János és Hunyadi Mátyás meghatározó szerepet játszottak Nagybánya történelmében, a főtéri Erzsébet-ház, a Szent István templom és torony, valamint a városfalak építése és a város kiváltságjogainak megerősítése az ő nevükhöz fűződik. A magyarországi hagyományőrzők látványos előadása a Hunyadi-kort mutatja be, annak lovagi, valamint harci szokásait, a Klastromréten.

17.40

Díszes bevonulás a főtérre a vendégekkel, koltói és nagybányai hagyományőrzőkkel, lovasokkal, a civil szervezetek képviselőivel, a nagybányai cserkészekkel, néptáncosokkal és a fesztiválozó nagybányai közönséggel.

18.10

Megnyitó, a résztvevők köszöntése

18.15

Az Alma Együttes (Budapest) koncertje a nagyszínpadon

A gyermekek és szülők régi álma teljesül azzal, hogy Nagybányán koncertezik egyik nagy kedvencük, az Alma Együttes. A mókás zenekar sikeres gyermekdalait (Ma van a szülinapom, Bogyó és babóca, Nád a házam teteje, Szuperkukák, Mennyi selymes puhaság, Mit egyen a baba, Minimax) most Nagybányán hallhatják-énekelhetik kicsik és nagyok.

19.15

Énekeljük együtt cserkészeinkkel, diákjainkkal! „Örökségünk” - egy dal, amely körbeöleli a világ magyarságát.

19.30- 20.00

„Megtanulom, megőrzöm” - A magyarországi  Rákóczi Szövetség beiratkozási ösztöndíjainak ünnepélyes átadása. Meghívottunk Máramaros megye összes magyar iskolakezdő kisdiákja. A Teleki Magyar Ház szervezésében.

20.20

Nagybánya Bár - a Lendvay Márton Színjátszó Kör zenés előadása a nagyszínpadon.

A 2015-ös Főtér Fesztiválon előadott koncert és a sikeres zenei vállalkozás, a Budapest Bár mintájára a nagybányai műkedvelők ismét egy kávéházi muzsikát idéző előadással jelentkeznek. Örökzöld táncdalokat, filmslágereket, kuplékat hallhatunk, kiváló ízléssel összeállított újszerű előadásban, kifinomult cigányzenei háttérrel - régi nagybányai vendéglők hangulatát idézve. 

21.20-21.30

A Főtér Fesztivál önkénteseinek villámcsődülete a főtéren

21.30

Bródy János koncert a nagyszínpadon

A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar énekes, zenészlegenda Nagybányára látogat. Az István a király rockopera szövegírója, az Illés és a Fonográf együttesek egykori tagja, Koncz Zsuzsa zenésztársa, örökzöld dalaival és gitárjával örvendezteti meg a nagybányai közönséget (Filléres emlékeim, Földvár felé félúton, Ha én rózsa volnék, stb.). Ugyanakkor előadja legutóbbi két lemezének slágereit: az „Illés szekerén” és a „Ráadás” Bródy szólóénekesi pályafutásának legsikeresebb albumai.

23.00

Közösségi mulatság a Vinkli Vendéglőben, koncertezik a kolozsvári Move On Zenekar

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly hitel ajánlat Üdvözlöm! A különböző pénzügyi gondok leküzdése és a jövőre vonatkozó céljainak (...)

Hitel ajánlat Hitelek és finanszírozás. Pénzügyi problémáid vannak. Pénzügyi hiteleket, (...)

Komoly hitel ajánlat Üdvözlöm! A különböző pénzügyi gondok leküzdése és a jövőre vonatkozó céljainak (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
noileg
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek