GaGa
2024. július 20., szombat Illés napja
árfolyam:
1 euro = 4.9709 RON
1 dollár = 354.6908 RON
100 forint = 0.0546 RON

Felhívás a kárpátaljai magyar nemzettársaink megsegítésére

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Amint az közismert, a kárpátaljai magyar közösség háborús helyzetbe került. Az országban az infláció soha nem tapasztalt méreteket öltött, és a súlyos szegénység sokak számára megtapasztalt valóság lett.


A régióban a háború elõtt is gyenge volt a gazdasági helyzet. A Kárpátalját megjárt erdélyi magyar emberek azzal szembesültek, hogy a Kárpát-medencében van egy magyarlakta régió, ahol az erdélyi körülményekhez képest is jóval nehezebb a megélhetés.

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) és a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) pénzbeli adománygyûjtést kezdeményez a kárpátaljai magyarok megsegítésére. Az adományokat 2015. július 30-ig várjuk. Az összegyûlt pénzadományokat a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Jótékonysági Alapítványának adjuk át. Az Alapítvány a kárpátaljai magyar óvodás és iskolás gyermekek étkeztetésére fordítja a felajánlásokat.

Az adományokat az alábbi bankszámlára várjuk OTP Bank, számlatulajdonos: Asociaþia EMNT Egyesület, számlaszám: RO58 OTPV 2000 0034 5078 RO01

A számlára lejben lehet utalni, vagy az OTP Bank fiókjaiban készpénzt befizetni. Utaláskor, befizetéskor kérjük feltüntetni: Kárpátalja.

Az Erdély-szerte mûködõ EMNT Demokrácia Központokban gyûjtõhelyeket hozunk létre, ahol a segíteni szándékozók szintén átadhatják pénzbeli adományaikat.

A gyûjtésben partnerünk az Erdélyi Magyar Néppárt, valamint annak ifjúsági szervezete, a Minta is. További csatlakozókat, együttmûködõ szervezeteket szívesen várunk.

 Tõkés László, az EMNT elnöke

Izsák Balázs, az SZNT elnöke

Nagybányán pénzadományokat a Teleki Magyar Házban mûködõ Demokrácia Központban gyûjtenek.

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly hitel ajánlat Üdvözlöm! A különböző pénzügyi gondok leküzdése és a jövőre vonatkozó céljainak (...)

Hitel ajánlat Hitelek és finanszírozás. Pénzügyi problémáid vannak. Pénzügyi hiteleket, (...)

Gyors és megbízható hitel ajánlat Ha vállalkozási hitelre, autóvásárlásra, ingatlanra, adósságtörlesztésre van szüksége. (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
noileg
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek