GaGa
2024. július 25., csütörtök Kristóf, Jakab napja
árfolyam:
1 euro = 4.9704 RON
1 dollár = 355.8616 RON
100 forint = 0.0548 RON

Feketelistát akar a kormány a gyermekek ellen bűncselekményt elkövetőkről

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A gyermekbántalmazók listázásáról törvénymódosítás készül, amelyet tavasszal fogadhat el az Országgyűlés. Az a cél, hogy ezek az emberek többé ne kerülhessenek gyerekek közelébe.


Nyilvántartás készülhet azokról, akik korábban bármilyen, kiskorúakkal szembeni bűncselekményt követtek el, ez be is épülne a gyermekvédelmi törvény tavaszi módosításába - írja szerdai számában a Magyar Idők.

A cikk szerint a cél az, hogy ezek az emberek soha többé ne kerülhessenek a gyermekek közelébe, az erről szóló módosító javaslat pedig tavasszal kerülhet az Országgyűlés elé. 

Az áldozatvédelem része a gyermekvédelmi rendszernek. A cél, hogy nagyobb hangsúlyt fektessenek a megelőzésre, ezért azt szeretnék elérni, hogy olyan személy, aki bántalmazó volt korábban, ne is dolgozhasson a gyermekvédelemben - mondta a lapnak Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár. Czibere elismerte, hogy ezeknek az eseteknek a megelőzésére az erkölcsi bizonyítvány kevésnek bizonyul. 

Mint mondta: a javaslat a Gyermekeink Biztonságáért Kiemelt Ügyek Munkacsoportjának novemberi ülésén került elő, ez alapján született meg a tervezet. Emellett komoly hangsúlyt fektetnek arra, hogy a gyermekvédelemben dolgozó munkatársak a megfelelő képzést kapják, és felismerjék a bántalmazás jeleit - mondta az államtitkár.

(hvg.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Sürgős és megbízható, megfizethető kamatozású hitelre van szüksége Sürgős és megbízható, megfizethető kamatozású hitelre van szüksége? Miért nem fordul (...)

ULYSESSCARUSO@GMAIL.COM Sürgős és megbízható, megfizethető kamatozású hitelre van szüksége? Miért nem fordul (...)

ÚJ Őszinte HITELEK Helló, ROMHANYI ANIKO vagyok, legális és megbízható hitelező. kölcsönöket kínálok. (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek