GaGa
2024. július 19., péntek Emília napja
árfolyam:
1 euro = 4.9709 RON
1 dollár = 354.6908 RON
100 forint = 0.0546 RON

ENSZ: hatezernél többen haltak meg a kelet-ukrajnai harcokban

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A szervezet szerint a nemrég életbe lépett tűzszünetet megelőző hetekben civilek és katonák százainak életét követelték a fellángoló harcok, mindenekelőtt a volt donyecki repülőtérnél és Debalceve térségében.


A hétfőn közzétett nyilatkozat idézi Zaid el-Husszeint, az ENSZ emberi jogi főbiztosát, aki szerint hivatalának vizsgálóbiztosai "a civil életek és az infrastruktúra könyörtelen elpusztításának képével" szembesültek Kelet-Ukrajnában, a Moszkva által támogatott szeparatisták és az ukrán kormányerők összecsapásainak térségében. A tarthatatlan állapotok miatt különösen sok szenvedés hárul a nőkre, a gyermekekre és az idős emberekre - mondta.

Bár Oroszország következetesen tagadja, hogy katonái részt vennének az ukrajnai harcokban, a világszervezet emberi jogi irodája megállapítja: "hitelt érdemlő jelentések tanúsítják", hogy Oroszország felől december óta is "folytatódott a nehézfegyverek és a külföldi harcosok beáramlása".

Az emberi jogok minden kelet-ukrajnai megsértését alaposan ki kell vizsgálni, az elkövetők ellen pedig vádat kell emelni - hangsúlyozta Zaid el-Husszein, az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának tavaszi ülésszaka előtt. A tanács többhetes vitájának nyitányaként számos állam külügyminiszterének és más magas rangú tisztségviselőjének vitája várható. A tanácskozás legfőbb témái között szerepel az iraki és szíriai helyzet is.


hirado.hu

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

Hitel ajánlat Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek