GaGa
2024. július 23., kedd Lenke napja
árfolyam:
1 euro = 4.9716 RON
1 dollár = 352.3183 RON
100 forint = 0.0546 RON

Eltűnt egy Párizsból Kairóba tartó utasszállítógép, az EgyptAir járatán 66 ember volt

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Eltűnt a radarernyőről csütörtök hajnalban az EgyptAir egyiptomi légitársaság Párizsból Kairóba tartó MS804-es járata - közölte a légitársaság az egyik közösségi oldalon.


A repülőgép 66 emberrel, 56 utassal és 10 fős személyzettel a fedélzetén szerdán 23.09 órakor szállt fel Párizsból, és kairói idő szerint 2.45 órakor veszett nyoma. A gép utasai között egy csecsemő és két gyerek is van. A 10 fős személyzetből 3 biztonsági ember. (Korábban azt közölték, hogy 69 ember utazott a gépen, később ezt 66 főre korrigálták.)

A légitársaság először azt a tájékoztatást adta, hogy a repülő mintegy 80 mérföldre, nagyjából 10 percre az egyiptomi légtértől tűnt el, majd ezt pontosítva azt írta: a repülőgép 10 mérföldet tett meg Egyiptom légterében, mielőtt eltűnt. A repülő 37 000 láb, körülbelül 11 300 méter magasan repült, amikor nyoma veszett.

A CNN-nek a légitársaság illetékese azt közölte, hogy a gép nem küldött segélyhívást, egyszerűen csak eltűnt a radarról. A CNN által megszólított egyik szakértő szerint  valami "aljas" dolog történhetett, mert nem valószínű, hogy a gép az időjárási viszonyok miatt került volna bajba. Más szakértők is arról beszéltek, hogy a pilóták tapasztaltak, műszaki hibára utaló jel nem volt, ezért "nagyon szokatlan", ami történt és "aggodalomra ad okot". 

A légitársaság a twitteren közölte, hogy a másodpilótának 2776 repülési órája volt, míg a pilótának 6275, ebből 2101 alkalommal Airbus 320-ast vezetett.  

A flightradar24.com járatkövető honlap adatai szerint az eltűnt repülő egy 2003-ban gyártott Airbus A320-as, utolsó ismert helyzete pedig a Földközi-tenger fölött volt. A honlap adatai megerősítik, hogy a gép 37 000 láb magasan repült. Utolsó ismert sebessége 534 csomó, ami körülbelül 990 kilométer óránként.

A légitársaság azt írta, hogy a mentő és kutató egységek már elindultak, hogy kiderítsék, mi történt az eltűnt repülővel. Később pedig közölték, hogy a kutató egységek megérkeztek és elkezdték a keresést. Görögország is bekapcsolódott a keresésbe. 

Egyiptomban az elmúlt időszakban több, repülőgéppel kapcsolatos incidens történt. Tavaly októberben az Iszlám Állam robbantotta fel az EgyptAir gépét a Sínai-félszigeten, a terrortámadásban 224 ember halt meg. Idén márciusban pedig az egyiptomi Alexandriából Kairóba tartó repülőt térített el egy férfi, szerelmi bánata miatt. Sokan panaszkodnak arra, hogy katasztrofális a biztonsági ellenőrzés az egyiptomi repülőtereken, így szinte bármit fel lehet vinni a gépekre. 

origo.hu

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

hitel Hitelre van szüksége? személyi kölcsönök? üzleti hitelek? jelzálog hitel? Mezőgazdasági (...)

hitel Hitelre van szüksége? személyi kölcsönök? üzleti hitelek? jelzálog hitel? Mezőgazdasági (...)

NABÍDKA PŮJČKY BEZ PLATBY NOTÁŘSKÝCH POPLATKŮ ČI POJIŠTĚNÍ ÚVĚRU NABÍDKA PŮJČKY BEZ PLATBY NOTÁŘSKÝCH POPLATKŮ ČI POJIŠTĚNÍ ÚVĚRU Začátkem roku (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
noileg
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek