GaGa
2024. július 16., kedd Valter napja
árfolyam:
1 euro = 4.9700 RON
1 dollár = 352.8944 RON
100 forint = 0.0545 RON

Elkezdték a Klastromrét felújítását és korszerûsítését

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Kezdetét vette annak az átfogó parkfelújítási tervnek az életbeültetése, amely a nagybányai Klastromrét teljes arculatváltását tûzi célul.


A tervezett munkálatról, valamint azokról a látnivalókról, amelyek az oda látogatókat fogadják majd a felújítás után a város polgármestere, Cãtãlin Chereches beszélt a sajtó képviselõinek.

 

A tervek szerint felújítják az öntözõ és a vízelvezetõ rendszereket, korszerû közvilágítással látják el a park teljes területét, új, korszerû játszótereket, sétányokat alakítanak ki, szökõkutakat építenek és a város hagyományait követve a képzõmûvészek számára is kialakítanak alkotózugokat. A zöldterületet úgy alakítják ki, hogy az kiemelje a Néprajzi és Népmûvészeti Múzeum épületét, és egyben szabadon használható legyen a parkba látogatók számára. 167 fát, 100 cserlyét és közel 70 ezer tõ különféle virágot ültetnek el. A köztéri lócákat korszerûekre, nehezen megrongálhatókra cserélik.

 

A tervezõk, illetve az elõzõ esztendõkben szervezett lakossági fórumokon elhangzott vélemények, javaslatok alapján elmondható, hogy a Klastromrét vissza fogja nyerni egykori pompáját - összegezte az elhangzottakat Cãtãlin Chereches polgármester.

 

Elõreláthatóan év végéig befejezõdnek a munkálatok.

 

(Bányavidéki Új Szó)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Brown Jó nap, Jelenleg Párizsban, Franciaországban vagyok, és azt szeretném ajánlani mindenkinek, (...)

Komoly és megbízható ajánlat Szia, nehéz anyagi helyzetben van? Sürgősen pénzre van szüksége projektjei (...)

Megfizethető hitel ajánlat Nehéz anyagi helyzetbe került, és nem tudja, hová forduljon, mert a bank valamilyen okból (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
noileg
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek