GaGa
2024. július 20., szombat Illés napja
árfolyam:
1 euro = 4.9709 RON
1 dollár = 354.6908 RON
100 forint = 0.0546 RON

Elkezdődött: az AUR betiltaná az RMDSZ-t

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) szerint az RMDSZ-nek nincs helye Románia parlamentjében – reagált közleményben a párt Kelemen Hunor vasárnap esti nyilatkozatára, amelyben az RMDSZ elnöke az AUR-ra utalva azt mondta, hogy “nem volt szükség ilyesmire Románia parlamentjében 2020-ban”.


Az AUR közleményében ugyanakkor azt is bejelentette, hogy módosítanák az alkotmányt annak érdekében, hogy betiltsák az etnikai pártokat.

“Az RMDSZ-nek nincs helye Románia parlamentjében. Tiszteljük a romániai magyar közösséget, vannak magyar etnikumú jelöltek is az AUR-ban, akik bekerülnek a törvényhozásba. Az AUR azonban ellenzi a politikai pártok etnikai alapon történő létrehozását és működtetését, és ezzel kapcsolatosan országos kampányt kezdeményez az alkotmány módosítására az etnikai alapú politikai pártok betiltása érdekében” – mondta George Simion, az AUR társelnöke a sajtóközlemény szerint.

(transindex.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly hitel ajánlat Üdvözlöm! A különböző pénzügyi gondok leküzdése és a jövőre vonatkozó céljainak (...)

Hitel ajánlat Hitelek és finanszírozás. Pénzügyi problémáid vannak. Pénzügyi hiteleket, (...)

Gyors és megbízható hitel ajánlat Ha vállalkozási hitelre, autóvásárlásra, ingatlanra, adósságtörlesztésre van szüksége. (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
noileg
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek