GaGa
2024. július 20., szombat Illés napja
árfolyam:
1 euro = 4.9709 RON
1 dollár = 354.6908 RON
100 forint = 0.0546 RON

Elkészült az új decentralizációs törvénytervezet

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Elkészült az új decentralizációs tervezet; a dokumentumot Liviu Dragnea csütörtökön továbbította az államfőnek, a minisztériumoknak, a parlamentnek és a helyi hatóságoknak.


A fejlesztési miniszter a bejelentést követően megjegyezte, bízik benne, hogy a decentralizáció már jövőre megvalósul. Pénteken pedig azt mondta, Klaus Johannis államfő még mindig támogatja a decentralizációt, bár választ még nem adott a dokumentumra. 

A Mediafax hírügynökség szerdán közölte, hogy a kormány új decentralizációs tervezetet dolgozott ki, amely bővítené a megyei és helyi önkormányzatok hatáskörét. Liviu Dragnea azt mondta, egyelőre egy stratégiai tervezetet dolgoztak ki, amely az idén végrehajtandó intézkedéseket tartalmazza, illetve javaslatokat próba-projektekre, amelyekkel felmérhetik, hogy milyen hatása lesz a tervezett közigazgatási átszervezésnek. 

A fejlesztési miniszter a következő időszakban várja a helyi hatóságok és a minisztériumok visszajelzését, és azt tervezik, hogy év végéig véglegesítik a decentralizációs törvényt, jövőre pedig gyakorlatba is ültetik az átszervezést. 

A korábbi decentralizációs tervezetet, amelyet 2013-ban kezdeményeztek, azért nem valósították meg, mivel a jogszabályt alkotmányellenesnek minősítette az alkotmánybíróság.

transindex.ro

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly hitel ajánlat Üdvözlöm! A különböző pénzügyi gondok leküzdése és a jövőre vonatkozó céljainak (...)

Hitel ajánlat Hitelek és finanszírozás. Pénzügyi problémáid vannak. Pénzügyi hiteleket, (...)

Gyors és megbízható hitel ajánlat Ha vállalkozási hitelre, autóvásárlásra, ingatlanra, adósságtörlesztésre van szüksége. (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
noileg
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek