GaGa
2024. július 22., hétfő Magdolna napja
árfolyam:
1 euro = 4.9709 RON
1 dollár = 354.6908 RON
100 forint = 0.0546 RON

Egyházi hírek

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A nagybányai Evangélikus-Lutheránus Egyházközség csütörtökön 18 órakor és vasárnap délelõtt 10 órakor istentiszteletre vár mindenkit. December 24-én 16 órakor Szenteste ünnepére várnak mindenkit. December 25-én és 27-én úrvacsoraosztásra kerül sor.


* A Nagybánya-óvárosi Református Egyházközség templomában a bûnbánati intentiszteletek hétfõtõl kezdõdnek, délelõtt 9 órától és délután 5 órától. Karácsony ünnepének elsõ és második napján délelõtt 10 órától úrvacsoraosztással egybekötött ünnepi istentiszteletre várnak mindenkit .

*A felsõbányai Nagyboldogasszony római katolikus plébániatemplomban december 24-én éjjel 11.30 órától karácsonyi ünnepi mûsorral kedveskedik az ifjúsági kórus. 12.00 órától éjféli ünnepi szentmise lesz.

* A Szentháromság római katolikus plébánia hirdetései:

- December 24-én, szenteste 11 órakor ifjúsági karácsonyi koncertet tart a Schola Rivulina kórus. Ezt követi a karácsonyi éjféli szentmise.

- Karácsony ünnepén, másodnapján és Szent Család vasárnapján (december 25-én, 26-án és 27-én) szentmisék reggel 8, 10, 11.30 és este 6 órakor lesznek a Szentháromság templomban. Szent Család vasárnapján a 10 órai szentmisén külön áldásban részesítjük a házassági jubileumot (25., 50., 60., 65., házassági évfordulót) ünneplõ testvéreinket. Isten éltesse õket.

- December 28-a és 31-e között szentmisék reggel 8 és este 6 órakor lesznek templomunkban. Az év utolsó napján este 6 órakor kezdõdik a Hálaadó, Te Deum szentmise. Éjfél elõtt, 11 órakor szentségimádással várjuk az új év kezdetét. Szeretettel várunk mindenkit.

- Január 1-jén, az új év elsõ napján a szentmisék vasárnapi sorrendben lesznek: 8, 10, 11.30, este 6 órakor.

- Advent III. vasárnapján, december 13-án nyitottuk meg a Szentháromság templom irgalmassági kapuját. Aki a jubileumi év folyamán átlépi templomunk küszöbét, szentségekhez járul és elimádkozza a Miatyánkot, Hiszekegyet, Dicsõséget és Üdvölégyet a Szentatya szándékára, teljes búcsúban részesül. Ne felejtsük el, hogy a teljes búcsú kegyelmeiben részesülhetünk az év minden napján. Fõpásztorunk, Nagyméltóságú és Fõtisztelendõ Schönberger Jenõ püspök úr a szatmári Székesegyházat a nagybányai Szentháromság templomot, a máramarosszigeti Borromeo Szent Károly templomot, és a nagykárolyi Kalazanci Szent József templomot jelölte ki a fent említett célra.

- Áldott és áldásban gazdag ünnepeket kíván szeretettel Ft. Román János esperes-plébános!

* Szentmisék ünnepi rendje a veresvízi Krisztus Király plébánián:

- December 24-én éjjel 11 órától karácsonyi ünnepi mûsor Titokzatos Karácsony címmel. 12.00 órától éjféli ünnepi szentmise.

- December 25-én Jézus születésének ünnepe. Délelõtt 10 és este 6 órakor tartunk ünnepi szentmisét.

- 26-án, karácsony másodnapja, Szent István vértanú és diakónus ünnepe. Csak délelõtt 10 órakor lesz szentmise.

- 27-én Szent család ünnepe. Délelõtt 10 órakor a Hívekért és este 6 órakor a családokért.

- December 28-án, 29-én, és 30-án reggel 7.30 órakor lesz mise.

- 31-én este 6 órakor Hálaadó szentmise

- Január 1-jén Szûz Mária Istenanyaságának ünnepe, délelõtt 10 és este 6 órakor lesz mise. 

- Vízkereszt ünnepén délelõtt 10 és este 6 órakor lesz mise.

* A Nagybánya-újvárosi Református Egyházközség templomában a karácsonyi úrvacsoraosztást megelõzõen (december 21-tõl), a bûnbánati héten, az istentiszteletek délelõtt 9 és este 6 órakor lesznek megtartva. A december 24-i istentisztelet 18 órakor kezdõdik. Úrvacsorát karácsony elsõ- és másodnapján, délelõtt 10 órától fognak osztani. Mindenkit nagy szeretettel várnak és kívánnak Istentõl megáldott, boldog karácsonyt!

* Karácsony elsõ napján 12 órai kezdettel ünnepi unitárius istentiszteletre kerül sor az evangélikus templomban.

Bunda Csilla Annamária

Bányavidéki Új Szó

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly hitel ajánlat Üdvözlöm! A különböző pénzügyi gondok leküzdése és a jövőre vonatkozó céljainak (...)

Hitel ajánlat Hitelek és finanszírozás. Pénzügyi problémáid vannak. Pénzügyi hiteleket, (...)

Komoly hitel ajánlat Üdvözlöm! A különböző pénzügyi gondok leküzdése és a jövőre vonatkozó céljainak (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek