GaGa
2024. július 20., szombat Illés napja
árfolyam:
1 euro = 4.9709 RON
1 dollár = 354.6908 RON
100 forint = 0.0546 RON

Egyházi hírek

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Vasárnap déli 12.00 órai kezdettel unitárius istentiszteletre kerül sor az evangélikus templomban.


* Március 15-én a nagybányai Krisztus Király templomban énekel a 10 órai szentmise keretében a Kaplonyi Pater Szabó Dömjén vegyes kar.  A szentmisét a kaplonyi plébános, Timár Asztrik atya mutatja be és Õ mond szentbeszédet.

* Március 22-én a 18.00 órától kezdõdõ szentmise keretében Zerbi Manuela kedvesnõvér ünnepli szerzetesi  fogadalmának a 25-ik évfordulóját a veresvízi Krisztus Király templomban. A szentmisét Nm. és Ft. Schönberger Jenõ püspök mutatja be a paptestvérekkel együtt. A megszentelt élet évében jó alkalom ez a felemelõ ünnep, hogy közösen imádkozzunk papi és szerzetesi hivatásokért, és hálát adjunk saját hivatásunkért is. Az ünnepelni vágyó testvéreket szeretettel várjuk!

* Nagyböjti lelkigyakorlatra kerül sor templomunkban a virágvasárnap elõtti napokban, március 26., 27. és 28-án este 6 órakor, melyet Ft. László Rezsõ kapnikbányai plébános tart. A lelkigyakorlat lehetõséget ad a húsvéti lelki elõkészületre, valamint a szentgyónás elvégzésére. Pénteken kiszolgáltatjuk a betegek szentségét azoknak a krónikus és idõs betegeknek, akik erre fölkészültek és a szentség fölvetelét kérik.

A lelkigyakorlatot fáklyás, gyertyás keresztúttal zárjuk. Március 28-án, szombaton a szentmise után imádkozva, énekelve vonulunk föl a Kereszthegyre, ahol az egyes keresztúti stációknál más-más család mond elmélkedést. Hozzanak magukkal gyeryát, gyerekek akár fáklyát. Mindenkit, aki ilyen módon szeretne osztozni Jézus keresztútjában, várjuk szeretettel.

* A nagybányai katolikus Szent József plébánián január 21. és március 19. között van a nagykilenced. Városunk nagyon szép hagyománya a Szent József nagykilenced. Mindenkit buzdítunk, hogy családját Szent József imáinak és közbenjárásának ajánlja fel. A kilenced liturgikus programja: reggel 8 óra – román nyelvû szentmise, du. 5 órakor – imaóra, 6 órakor – szentmise. Minden alkalommal más pap tart homíliát.

* A nagybányai Evangélikus-Lutheránus Egyházközség csütörtökön 17 órakor és vasárnap reggel  10 órakor istentiszteletre vár mindenkit. A vallásóra idõpontja szombat délelõtt 10.30 óra.

* A nagybányai katolikus Szentháromság plébániától helyezték örök nyugalomra Kalmár László testvérünket, akit 60 évesen szólított magához az Úr; Mersei Willhelm testvérünket, akit  93 évesen kísértünk utolsó útjára; Martin Antal testvérünket, akit 50 évesen szólított magához az Úr és Szerám Adalbert testvérünket, akit 84 évesen szólított magához az Úr. Nyugodjanak békében!

* A nagybányai Szentháromság Római Katolikus Plébánia hirdeti:

Nagybõjt III. vasárnapja

* Nagybõjt idején minden kedden felnõtt katekézist (hittanórat) tartunk 5.15 órai  kezdettel, vesperas után. Téma: Szentírás liturghia. Szeretettel várunk minden érdeklõdõtt.

* Keresztúti ájtatosság pénteken délután 5.15-kor  lesz,  a vesperas után.

* Ferenc pápa megválasztásának évfordulója alkalmából közös elmélkedést tartunk pénteken, március 13-án, az esti Szentmise után, melyre mindenkit szeretettel várunk. Szentatyánk megnyilatkoztatásaiban õszintén beszél arról, mit jelent számára a szolgálat, milyen egyházra vágyik, hogyan képzeli el az evangelizációt.

Peldaképérõl, Assisi Szent Ferencrõl pedig a testvérek egyszerû életformájáról, egymáshoz való viszonyáról hallunk tanítást. A szövegfelolvasások között kivetített képeket láthatunk Ferenc pápa életérõl.

* A Skapuláre lelkiségi mozgalom egyházmegyei találkozót tart plébániánkon, szombaton, március 14-én, 9.00  és 15.00 óra között, a Scheffler-házban. Szeretettel várunk minden érdeklõdõt.

* Örülnénk, ha most vasárnap, március 15-én, a nemzeti ünnepünk alkalmából szervezett ünnepségeken plébániánk hívei megtisztelnének jelenlétükkel.

* A fizetéssel rendelkezõk személyi adójuk 2%-val szabadon rendelkeznek. Akik plébániánkat szeretnék támogatni, a sekrestyében megkapják a 230-as formanyomtatványt. Köszönjük támogatásukat.

* Plébániánk zarándoklatot szervez Medjugorjeba május 10. és 16. között. Részvételi díj: 230 euro.

* Március 15-én, a hónap harmadik vasárnapjan, 12.30 órakor német nyelvû szentmise lesz a Szent Antal templomban.

* Közöljük a kedves hívekkel, hogy temetõnkben újraléltároztuk a sírhelyeket. Kifüggesztettünk egy névsort a temetõ és a templom bejáratához azokról a sírhelyekrõl, amelyeket újra kell váltani, vagy helyzetük tisztázatlan. Tudniillik a nagybányai temetõkben, mindegyikben, a sírhelyeket 20 évre bérlik a családok, az nem jogtulajdon.

Munkanapokon 9.00 és 13.00 óra között információt kaphatunk a plébánia információs irodájában, a félreértések  és az áldatlan állapotok megoldása végett. 

Bunda Csilla Annamária

Bányavidéki Új Szó

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

Hitel ajánlat Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek