GaGa
2024. július 18., csütörtök Frigyes napja
árfolyam:
1 euro = 4.9692 RON
1 dollár = 360.6045 RON
100 forint = 0.0544 RON

Egyházi hírek

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A római katolikus Szentháromság plébánia hirdeti:


* 1984-ben – az elsõ ifjúsági világtalálkozó alkalmával – a fiatalság ajándékot, s vele feladatot kapott Szent II. János Pál pápától. Az ajándék: egy közel 4 méteres kereszt és a római Santa Maria Maggiore bazilika Salus Populi Romani Mária ikon másolata. A feladat: „Hordozzátok a világban mint Krisztus emberiség iránti szeretetének valóságos szimbólumát, és hirdessétek mindenkinek, hogy egyedül Krisztusban, aki meghalt, de feltámadt a halálból, lelhetünk üdvösséget és megváltást.”

Az Ifjúsági Találkozó szimbólumai október 31-én, azaz MA érkeznek a Szentháromság templomba. Az est liturgikus programja:

17.00 – Vesperás (Esti dícséret)

17.20 – Rózsafûzér,

18.00 – Szentmise, utána agapé a Scheffler Házban.

Szeretettel várunk minden érdeklõdõt, a város és az esperesi kerület minden plébániájáról. A liturgikus programok többnyelvûek lesznek.

* November elsején Mindenszentek ünnepe, kötelezõ ünnep. Templomunkban reggel 7 órakor gyászmisét, 8, 10 és este 6 órakor ünnepi szentmisét mutatunk be. Tekintettel arra, hogy az ünnep hétköznapra esik, a 11.30-as szentmise elmarad. 

* Vasárnap, november másodikán, Halottak Napja. Délután 4 órakor tartjuk a halottak napi, elhunytjainkért bemutatott szentmisét temetõnkben. Az este 6 órai szentmise elmarad.

* Hitmélyítõ Találkozót tartunk hétfõn, november 3-án, délután 3 órakor a Scheffler Házban, a Mária Légió vezetésével. Szeretettel várunk minden érdeklõdõt.

* November elsején és nyolcadikán, az iskolai szünetre való tekintettel, a hittanórák elmaradnak. 

* Azzal a kéréssel fordulunk kedves híveinkhez, ne feledkezzenek meg elhunyt szeretteik sírjáról, a közelgõ Halottak Napja elõtti temetõtakarításról.

* Egyházmegyénk által kiadott naptárak kaphatók a templom bejáratánál: a falinaptár 3, a forgatós naptár 7 lejbe kerül.

* A nagybányai katolikus Szentháromság plébánia templomából helyezték örök nyugalomra Székely született Szabó Adriana Judit asszonytestvérünket, aki 51 évesen hunyt el; Rácz született Kocsváry Ilona asszonytestvérünket, akit 98 évesen szólított magához az Úr; Kozma István testvérünket, aki 81 évesen hunyt el, valamint Gergely született Lakner Emília asszonytestvérünket, akit 77 évesen szólított magához az Úr. Nyugodjanak békében!

* Ugyanitt  Micaci Cristi és Bianca, valamint Hodiº Silviu és Mia tartotta keresztvíz alá Székely Róbert és Julianna kislányát, aki a keresztségben a Székely Sara  nevet kapta. 

* A nagybányai katolikus Szentháromság plébánia templomában kötött házasságot Simai Zorán, Simai Ludovic és a néhai Teffenhart Katalin fia és Antal Orsolya, Antal Géza és Gál Enikõ lánya. Tanúk voltak Rákoczi Tibor és Matild, valamint Antal András és Magdolna.

***

* A nagybányai Evangélikus-Lutheránus Egyházközség minden csütörtökön 18 és vasárnap 10 órakor, a szokásos idõpontban tartja istentiszteleteit. Vasárnap délelött úrvacsoraosztással egybekötött ünnepi istentiszteletre várják a kedves híveket. A  vallásóra az új idõpontban lesz, szombat délelõtt 11 órára  várják a fiatalokat.

*  A Nagybánya-óvárosi Református Egyházközség, a Nagybánya-újvárosi Református Egyházközség, illetve a Nagybányai Evangélikus Egyházközség együtt szervezi idén a reformáció napjának ünneplését, amikor október 31-én, pénteken, a reformáció napján délelõtt 10 órakor, a Nagybánya-újvárosi gyülekezet templomában tartunk közös ünnepi istentiszteletet, majd délután a Nagybánya-óvárosi gyülekezet templomában folytatódik az ünneplés.

A délelõtti ünnepi istentisztelet 10 órakor kezdõdik, amikor Köncze Geréb Árpád evangélikus esperes-lelkipásztor hirdeti Isten Igéjét.

A délutáni istentisztelet 5 órakor kezdõdik, melyen Buzogányné Kovács Emese református lelkipásztor lesz az igehirdetõ és dr. Buzogány Dezsõ teológiai professzor tart elõadást. Természetesen más meglepetésekkel is szolgál az ünnep, amirõl csak a jelenlévõk szerezhetnek tudomást.  Mindenkit szeretettel hívunk és várunk!

Bunda Csilla Annamária

Bányavidéki Új Szó

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

Hitel ajánlat Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
noileg
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek