GaGa
2024. július 21.,  Dániel napja
árfolyam:
1 euro = 4.9709 RON
1 dollár = 354.6908 RON
100 forint = 0.0546 RON

Egyfajta állóháború alakult ki a görög–török határon

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A szíriai regionális konfliktus elérte a görög–török határt, ahol egyfajta állóháború alakult ki – hangzott el a Kosstuh Rádió Európai idő című műsorában.


A tömeges migráció Törökország döntése nyomán komoly válsághelyzetet eredményezett a görög–török határon. Ezrek torlódtak fel, és ezrek jutottak át a határon, léptek a balkáni migrációs útvonalra, a pontos számok egyelőre nem ismertek.

Csütörtökön az orosz és a török elnök egyeztetett, elsősorban a szíriai harcok leállításáról, ami közvetetten Európa lehetőségeit is meghatározza. Az Európai Unió intézményeinek vezetői, a bizottság, a tanács és a parlament elnöke nem jutott el Törökországig, a görög oldalon tartottak tájékoztatót.

A szíriai regionális konfliktus elérte a görög–török határt, a szíriai hadszíntér legnyugatibb pontja pillanatnyilag a görög–török határon húzódik, ez már nem csak a migránsoknak a jelenlétét, vagy folyamatos áramlását jelenti, hanem azt is, hogy gyakorlatilag egyfajta állóháború alakult ki, konkrét fegyveres összetűzésekről van szó.

Ilyen értelemben az EU-s látogatások, a segítségnyújtás Görögországnak vészhelyzeti megoldás, de semmiféle hosszú távú átstruktúrálódás, vagy olyan változás nem tapasztalható, amelyik közép-,  vagy hosszú távon az Európai Unió biztonságát szavatolná, hiszen azok az emberek, akik odatorlódnak, már nem fognak visszamenni Törökország belseje felé.

Ilyen értelemben ez a tömeg a jelenlegi helyzetben vagy folyamatosan támadni fogja Európát, vagy egy részük a balkáni útvonalon el fog jutni az Európai Unió határáig.

A migráció kérdésében olyan mély ellentétek vannak, hogy nem tudnak kompromisszumos megoldások születni.

(hirado.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly hitel ajánlat Üdvözlöm! A különböző pénzügyi gondok leküzdése és a jövőre vonatkozó céljainak (...)

Hitel ajánlat Hitelek és finanszírozás. Pénzügyi problémáid vannak. Pénzügyi hiteleket, (...)

Komoly hitel ajánlat Üdvözlöm! A különböző pénzügyi gondok leküzdése és a jövőre vonatkozó céljainak (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek