GaGa
2024. július 24., szerda Kinga, Kincső napja
árfolyam:
1 euro = 4.9704 RON
1 dollár = 355.8616 RON
100 forint = 0.0548 RON

Csúcsot döntött az Olaszországot elérő menekültáradat

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

171 ezer ember jött Észak-Afrika felől a tengeren Olaszországba 2016-ban. A menekültek és migránsok száma ezzel már több, mint amennyi a 2014-es csúcs idején egész évben elérte az országot – írta a BBC.


Még szomorúbb, hogy a tengerbe veszettek száma is az eddigi legmagasabb volt: a lélekvesztőkön vízre tett emberek közül 4960 ember halt meg az ENSZ jelentése szerint. A szám minden bizonnyal magasabb, hiszen pontos statisztika nem készül arról, hányan indultak útnak tengeren a kapacitásuknál jóval több embert cipelő csónakokon, hajókon.

Olaszországban jelenleg 176 ezer menedékkérő tartózkodik. A tenger felől érkezők nagy többsége nigériai – a kontinens legnépesebb, 170 milliós, felerészt keresztény országából 36 ezer ember jött –, 20 ezer a szintén felerészt keresztény Eritreából –, a döntően muszlim Guineából pedig 12 ezren érkeztek.

Azóta nő ismét az Olaszország felé tartó migrációs hullám, hogy Törökország megállapodott az EU-val a területére illegálisan érkezők elhelyezéséről, és a balkáni országok – miután Magyarországon kerítés épült a déli határszakaszon – lezárták a tavaly könnyen átjárható, nyugatra vezető útvonalakat.

Az EU-nak hárommilliárd eurójába kerülő török megállapodás azonban ismét veszélybe került, miután egyre valószínűbb, hogy valóban befagyasztják a csatlakozási tárgyalásokat. A hatalmának bebetonozásával vádolt Recep Tayyip Erdogan török elnök kritizálta az EU-t, a NATO-t, az ENSZ Biztonsági Tanácsát, majd meglebegtette, hogy országa az EU csatlakozás helyett keletre fordulhat szövetségeseket keresve.

index.hu

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Sürgős és megbízható, megfizethető kamatozású hitelre van szüksége Sürgős és megbízható, megfizethető kamatozású hitelre van szüksége? Miért nem fordul (...)

ULYSESSCARUSO@GMAIL.COM Sürgős és megbízható, megfizethető kamatozású hitelre van szüksége? Miért nem fordul (...)

ÚJ Őszinte HITELEK Helló, ROMHANYI ANIKO vagyok, legális és megbízható hitelező. kölcsönöket kínálok. (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek