GaGa
2024. július 19., péntek Emília napja
árfolyam:
1 euro = 4.9692 RON
1 dollár = 360.6045 RON
100 forint = 0.0544 RON

Bevándorlás: lépnie kell az Európai Uniónak

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Magyarország egy rendkívül szigorú, a gazdasági bevándorlást megakadályozó új szabályrendszer létrehozásában érdekelt – mondta a kormányszóvivő a migrációról nyilatkozva kedden újságíróknak.


Kovács Zoltán a bevándorlás kérdéséről szólva hangsúlyozta, hogy egy több mint tíz éve legitim vitáról van szó, amelyben a kormányzó erők felelőssége, hogy a tartalmas, szókimondó párbeszédet gúzsba kötő kereteket átlépve a valóságról, a megoldandó problémákról beszéljenek.

A szóvivő közölte, Magyarország mindig is következetes álláspontot képviselt a bevándorláspolitikával kapcsolatban: nem támogatta azokat a lépéseket, amelyek külső bevándorlással próbálták megoldani például a demográfiai problémákat. Emlékeztetett, hogy az első Orbán-kormány családvédelmi programokkal, az elmúlt négy évben pedig például a külhoni magyarságot érintő lépésekkel is igyekezett a kabinet megválaszolni ezeket a kérdéseket.

Kovács Zoltán szerint az Európai Unió lépéskényszerben van a bevándorlás kezelésével kapcsolatban. Kijelentette: Magyarország egy rendkívül szigorú, a gazdasági migrációt megakadályozó új szabályozórendszer létrehozásában érdekelt.

Tízszer annyi menekült

Kérdésre arról is beszélt, hogy az elmúlt években jelentősen, tízszeresére emelkedett a Magyarországra érkező, illetve az országon keresztülmenő menekültek száma, és a kisebb részük a politikai menekült. A kormányszóvivő igennel válaszolt arra, hogy mindenkit gazdasági bevándorlónak tekintenek-e, aki nem politikai menekült.

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap – a terrorizmus elleni párizsi menet után – egyebek mellett arról beszélt, hogy szerinte a gazdasági bevándorlás rossz, ezért a hazájukat gazdasági okokból otthagyóknak Magyarország nem tud menedéket nyújtani.

Különbséget kell tenni

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője szerint a legális bevándorlást úgy kell korlátozni, hogy az az európai identitást ne veszélyeztesse tovább. Harrach Péter erről kedd este a Hír TV Magyarország élőben című műsorában beszélt.

A kereszténydemokrata politikus azt mondta, hogy másként kell kezelni a menekültügyet, a legális és az illegális bevándorlást. A menekülteknél egyértelmű a helyzet: védelmet, menekültstátuszt kell kapniuk – szögezte le. A frakcióvezető kiemelte: az illegális bevándorlást meg kell szüntetni, a legális bevándorlást úgy kell korlátozni, hogy az az európai identitást ne veszélyeztesse tovább. Megjegyezte: az európai identitás sérelme ott kezdődött, amikor az európai keresztény gyökereket elvágták, és azzal fog beteljesedni, hogy néhány évtized múlva a bevándorlók lesznek többségben néhány országban.

A KDNP-s frakcióvezető kitért arra is, hogy a parlamenti frakcióvezetők szerdai egyeztetése a terrorizmusról és annak következményeiről szól.

mno.hu

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

Hitel ajánlat Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek