GaGa
2024. július 21.,  Dániel napja
árfolyam:
1 euro = 4.9709 RON
1 dollár = 354.6908 RON
100 forint = 0.0546 RON

Bálint Benczédi Ferenc erdélyi unitárius püspök üzenete

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A ránk nehezedett gondokat a bennünk lakozó Isteni lélek tudja ellensúlyozni.


Az elmúlt hónapok küzdelme a koronavírussal próbára tett egyént és közösséget egyaránt. A gyönyörű tavaszi megújhodást is bentről, az ablakon át szemlélhettük csak. Megszűntek a közösségi találkozások, üresek maradtak az előadótermek, az iskolák, a színházak, a templomok, de az élet nem állt meg – szól a hívekhez Bálint Benczédi Ferenc, a Magyar Unitárius Egyház püspöke.

„Minden erőnkkel és tudásunkkal azon vagyunk, hogy ezt a helyzetet elviselhetőbbé tudjuk tenni. Sokan a munkahelyüket vesztették el, és a családi életük anyagi alapja megingott, veszélybe került. Az előírásoknak megfelelően igyekeztünk átrendezni életünk mindennapjait, hogy visszaszorítsuk a fertőzés terjedését.


Testünk és lelkünk megpróbáltatásait a bezártságban igyekeztünk enyhíteni. Minden embertársunk a maga módján próbált ezen a helyzeten javítani. Nagyobb odaadással és egymásra odafigyeléssel teltek napjaink, bízva és reménykedve, hogy lelassul terjedése a vírusnak és megáll. Ez a kényszerszabadság sok lelki problémát is felszínre hozott. Elcsendesedve önvizsgálatot tartunk, és fel kell fedezzük, hogy a ránk nehezedett egzisztenciális gondokat a bennünk lakozó Isteni lélek tudja ellensúlyozni.


Pünkösd ünnepére készülünk, és ezt minden ember észre kell vegye. Bármennyire is törékeny és múlandó az emberi életünk, a lelket meg ne öljük! A lelket reménnyel, örömmel és szeretettel kell erősíteni, megtölteni minden nap. A mellettünk élő embertárs ettől is erőt kap ebben a küzdelemben.”

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly hitel ajánlat Üdvözlöm! A különböző pénzügyi gondok leküzdése és a jövőre vonatkozó céljainak (...)

Hitel ajánlat Hitelek és finanszírozás. Pénzügyi problémáid vannak. Pénzügyi hiteleket, (...)

Gyors és megbízható hitel ajánlat Ha vállalkozási hitelre, autóvásárlásra, ingatlanra, adósságtörlesztésre van szüksége. (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek