GaGa
2024. július 21.,  Dániel napja
árfolyam:
1 euro = 4.9709 RON
1 dollár = 354.6908 RON
100 forint = 0.0546 RON

Az ukrán elnök környezete szervezhette a munkácsi konfliktust

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A július 11-i munkácsi fegyveres konfliktus előre eltervezett akció volt, forgatókönyvét a kijevi elnöki hivatalban írták, hogy a Kárpátalján kialakuló helyzet miatt csapatokat lehessen odavezényelni – jelentette ki Vaszil Sztojka, a Jobb Szektor menekülő fegyvereseinek parancsnokának, Roman Sztojkának az apja keddi ungvári sajtókonferenciáján.


Ezért nem telefonált a rendőrparancsnok

Vaszil Sztojka, aki korábban az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) ungvári járási főnöke volt, majd az SZBU Kárpátalja megyei részlegének belső elhárítását vezette, közölte: a munkácsi akciót a rendvédelmi szervek emberei előre megszervezték,„lehetővé téve, hogy a fiúk (a Jobb Szektor fegyveresei) elhagyják Ungvárt, majd kelepcébe csalták őket. Szerhij Saranics, akkori megyei rendőrparancsnok ezért nem hívott fel, hogy állítsam meg a fiamat" – tette hozzá. Megjegyezte, a terv szerint Mihajlo Lanyo ellenzéki parlamenti képviselő "banditáinak vérfürdőt kellett kiprovokálniuk".

Szitává lőtték volna őket

A rendőrség a Jobb Szektor (PSZ) embereit ezután elvezette arra a helyre, ahol szitává kellett volna lőni őket, a fiúknak 40 másodperc gondolkodási időt adtak, nem volt idejük tanácskozásra sem, azonnal tüzet nyitottak rájuk, és csak annak köszönhették a megmenekülésüket, hogy kellő harci tapasztalatokra tettek szert Kelet-Ukrajnában – mondta.

Előre eltervezett akció

"Azzal kapcsolatban, hogy miért történhetett meg ez az eset a békés Kárpátalján, arra a következtetésre jutok, hogy (a munkácsi konfliktus) előre eltervezett akció volt, forgatókönyvírója az ukrán elnöki hivatalban van. A terv szerint Kárpátalján olyan helyzetet kellett teremteni, amely lehetővé tette csapatok odavezénylését, hogy a megyét ne oszthassák fel egymás között a klánok"– fejtette ki Vaszil Sztojka.

origo.hu

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly hitel ajánlat Üdvözlöm! A különböző pénzügyi gondok leküzdése és a jövőre vonatkozó céljainak (...)

Hitel ajánlat Hitelek és finanszírozás. Pénzügyi problémáid vannak. Pénzügyi hiteleket, (...)

Gyors és megbízható hitel ajánlat Ha vállalkozási hitelre, autóvásárlásra, ingatlanra, adósságtörlesztésre van szüksége. (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
noileg
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek