GaGa
2024. július 22., hétfő Magdolna napja
árfolyam:
1 euro = 4.9709 RON
1 dollár = 354.6908 RON
100 forint = 0.0546 RON

Az oroszok elismerték, hogy lelőtték egy vadászgépüket

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Lelőttek egy Szu–24-es orosz harci repülőgépet Törökország és Szíria határán, ez biztos. Az már nem egyértelmű, hogy miért lőtték le a repülőt, és hogy honnan. Törökország azt állítja, hogy az orosz gép légteret sértett, az oroszok szerint ilyesmi nem történt. Ők azt mondják, hogy a földről lőtték ki a harci gépet, a törökök állítják, hogy F–16-osokat vetettek be. A repülő olyan területre zuhant, amit a lázadók uralnak, az egyik pilóta állítólag meghalt.


A török fegyveres erők lelőttek egy orosz vadászgépet. Ez az, ami biztos, de a helyzet percről percre változik.  Az oroszok viszonylag gyorsan elismerték, hogy egy Szu–24-es harci gépüket a törökök lelőtték. Korábban azt állították, hogy a gépet a földről lőtte ki a török hadsereg. Vlagyimir Putyin orosz elnök viszont magyar idő szerint nem sokkal délután két óra előtt bejelentette, hogy egy F–16-os repülőgépről indított levegő-levegő rakéta okozta az orosz gép vesztét.

Sok a bizonytalanság

Ankara sokáig nem mondta ki, hogy orosz gépet lőttek le. Még azután is a repülőgép "ismeretlen identitásáról" beszéltek, hogy az oroszok már elismerték a repülőjük elvesztését. A törökök ráadásul azt állítják, nem a földről tüzeltek, hanem

két darab F-16-os vadászgépet küldtek a levegőbe,

ezek nyitottak tüzet. Ez a legsúlyosabb incidens az óta, hogy Oroszország hadműveletekbe kezdett Szíriában.

A török hadsereg azt állítja, hogy a repülőgép megsértette az ország légterét. Azt mondják, hogy öt perc alatt tízszer figyelmeztették a gép pilótáit, mielőtt tüzelni kezdtek. Az oroszok viszont ragaszkodnak ahhoz, hogy a gép szíriai légtérben volt, ahol joggal tartózkodott. Oroszország ugyanis szeptember 30. óta Bassár el-Aszad szíriai elnök kérésére bombázza a kormánycsapatokkal harcoló lázadókat, a lelőtt gép is a Szíriában szolgáló orosz kontingens tagja volt.

Azt a szíriai területet, ahová a gép roncsai zuhantak, az

Aszad elnök ellen lázadó csoportok uralják.

origo.hu

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly hitel ajánlat Üdvözlöm! A különböző pénzügyi gondok leküzdése és a jövőre vonatkozó céljainak (...)

Hitel ajánlat Hitelek és finanszírozás. Pénzügyi problémáid vannak. Pénzügyi hiteleket, (...)

Komoly hitel ajánlat Üdvözlöm! A különböző pénzügyi gondok leküzdése és a jövőre vonatkozó céljainak (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
noileg
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek