GaGa
2024. július 21.,  Dániel napja
árfolyam:
1 euro = 4.9709 RON
1 dollár = 354.6908 RON
100 forint = 0.0546 RON

Az Iszlám Állam már Törökországban is jelen lehet

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A török hatóságok DNS-vizsgálattal azonosították a suruci öngyilkos merénylet elkövetőjét, aki egy húszéves török férfi, írta az MTI. A szíriai határhoz közeli városban hétfőn elkövetett merényletnek 32 halálos és több mint száz sebesült áldozata van, és a hatóságok azt gyanítják, hogy a támadás mögött az Iszlám Állam (IS) áll.


A szerdai török lapok szerint a robbantó neve Sejh Abdurrahman Alagez, és két hónappal ezelőtt csatlakozott az IS-hez.

A merénylő a zömmel kurdok lakta Suruc kulturális központjának kertjében robbantotta fel magát, ahol a Szocialista Ifjúsági Szövetség nevű szervezet háromszáz tagja gyűlt össze, hogy előkészítse utazását a Suructól mindössze 10 kilométerre lévő szíriai Kobaniba. A kurdok lakta Kobani sokat szenvedett az IS ostromától, a fiatalok az újjáépítésben akarnak segíteni.

A sajtó szerint a hatóságok vizsgálják, hogy a suruci merényletnek van-e köze ahhoz a másik támadáshoz, amelyet a legjelentősebb törökországi kurd párt június 5-i diyarbakiri gyűlésén követtek el, és négy ember halálát okozták vele. A Hürriyet című lap úgy értesült, hogy a két merényletben használt pokolgép működési elve azonos volt, és hogy a két tettes ugyanazon a napon csatlakozott az IS-hez.

Ha valóban az Iszlám Állam szervezte meg ezeket a merényleteket, akkor az a dzsihadista szervezet törökországi jelenlétéről tanúskodik. Tisztségviselők azt gyanítják, hogy a merényleteket az Iszlám Állam bosszúból követte el azért, mert a hatóságok az utóbbi hónapokban őrizetbe vettek több mint ötszáz embert a szervezettel való együttműködés gyanújával.

index.hu

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly hitel ajánlat Üdvözlöm! A különböző pénzügyi gondok leküzdése és a jövőre vonatkozó céljainak (...)

Hitel ajánlat Hitelek és finanszírozás. Pénzügyi problémáid vannak. Pénzügyi hiteleket, (...)

Gyors és megbízható hitel ajánlat Ha vállalkozási hitelre, autóvásárlásra, ingatlanra, adósságtörlesztésre van szüksége. (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek