GaGa
2024. július 23., kedd Lenke napja
árfolyam:
1 euro = 4.9716 RON
1 dollár = 352.3183 RON
100 forint = 0.0546 RON

Az európai elit belátta: migránsügyben a magyaroknak van igazuk

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Több mint fél év kellett az európai elitnek, hogy belássa: igaza van a magyar kormánynak, a migrációs hullámot fel kell tartóztatni. A csütörtöki Heti Válaszban részletesen bemutatjuk, hogyan vált elfogadottá a kórusban szidott magyar álláspont.


Európa politikai elitje a törökkel való egyezkedés kudarca után elhatározta, hogy lezárja a nyugat-balkáni migrációs útvonalat, amelyen a tavalyi évben és idén összesen 1,3 millióan érkeztek a földrészre. Ezt a döntést egyáltalán nem lesz könnyű – maradéktalanul talán nem is lehet – érvényesíteni, de hogy szükséges, azt a magyar kormányfő minden uniós kollégájánál hamarabb felismerte. A schengeni rendszer megbomlása és az idei év első két hónapjának rekordokat döntő migránsáradata kellett hozzá, hogy az uniós vezetők többsége úgy döntsön, megpróbálja megakasztani a bevándorlást a macedón-görög határon – még akkor is, ha Angela Merkel német kancellár ezzel továbbra sem ért egyet.

Az elmúlt bő fél év döntő mozzanatait felidézve megmutatjuk, hogyan került sor erre a nehézkesen végrehajtott szemléletváltásra. Összeállításunkban Edmund Stoiber volt bajor miniszterelnök, a Keresztényszociális Unió elnöke is megszólal, aki azon a budapesti konferencián fejtette ki véleményét a migrációs válságról, amelyet Mert a világ változik című könyvének magyarországi megjelenése alkalmából rendeztek. „Csak gyerekből eddig háromszázezren érkeztek olyanok, akik csak arabul beszélnek, és sem írni, sem olvasni nem tudnak” – érzékelteti Stoiber a Németország előtt álló problémák nagyságrendjét.

valasz.hu

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

NABÍDKA PŮJČKY BEZ PLATBY NOTÁŘSKÝCH POPLATKŮ ČI POJIŠTĚNÍ ÚVĚRU NABÍDKA PŮJČKY BEZ PLATBY NOTÁŘSKÝCH POPLATKŮ ČI POJIŠTĚNÍ ÚVĚRU Začátkem roku (...)

NABÍDKA PŮJČKY BEZ PLATBY NOTÁŘSKÝCH POPLATKŮ ČI POJIŠTĚNÍ ÚVĚRU NABÍDKA PŮJČKY BEZ PLATBY NOTÁŘSKÝCH POPLATKŮ ČI POJIŠTĚNÍ ÚVĚRU Začátkem roku (...)

SÜRGŐS ÉS MEGBÍZHATÓ HITELEK Helló, ROMHANYI ANIKO vagyok, legális és megbízható hitelező. kölcsönöket kínálok. (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek