GaGa
2024. július 18., csütörtök Frigyes napja
árfolyam:
1 euro = 4.9681 RON
1 dollár = 361.0678 RON
100 forint = 0.0544 RON

Az Erdélyi Virtuális Antikvárium és Könyvesbolt e heti hírleveléből

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Paulo Coelho, Müller Péter és Kertész Imre új könyvei, valamint történetek sportról és kutyákról – csupa újdonsággal indul az ősz!


A világ első számú bestseller írójának, Paulo Coelho-nak új kötete látott napvilágot Házasságtörés címen. A harmincas éveiben járó Linda megbecsült feleség, odaadó anya és ambiciózus újságíró. Szerencsés és sikeres nő, akinek mindene megvan: szerető férj, gyerekek, család, gazdagság. Belül mégis szorong, depressziós és a mindennapjaiban rendkívül boldogtalan. Börtönnek érzi harmonikus életét, majd ennek rabságából mély apátiába süllyed. Ebből rántja ki egy izgalmas kapcsolat, egy népszerű politikus személyében. Linda egyszerre szembesül a szenvedély felszabadító érzésével és a választás kényszerével. A brazil író legújabb műve elementáris erejű provokáció. Paulo Coelho érzékeny figyelemmel, de könyörtelen őszinteséggel mesél szabadsághiányról, az élmények erejéről, elkövetett bűnökről, azok szükségszerű következményeiről.

            A magyar ezoterikus irodalom legkedveltebb szerzője, Müller Péter is régi-új kötettel jelentkezik. A Szeretetkönyv most bővített formában kerül az olvasók elé. A szerelemről, a barátságról, a párkapcsolatról, az anyai és gyermeki szeretetről szóló rész mellett helyet kapott egy új fejezet is, amely az istenszeretet rejtelmeibe vezet bennünket.

            A Magvető Kiadó gondozásában jelenik meg Nobel-díjas írónk, Kertész Imre legújabb műve: A végső kocsma. A mű szokatlan és a maga nemében páratlan vállalkozás: a 2001 és 2009 között írt naplófeljegyzések és szépirodalmi vázlatok, töredékek egy megíratlan, s talán meg sem írható regénynek a különös és fájó történetét idézik meg. A végső kocsma egy olyan könyvterv, amely ha nem is készült el, de mégiscsak megvan. Leginkább talán egy kései Turner-képhez hasonlítható: ha körvonalai el is mosódnak, de mélyeiből feltűnik valami sejtelmes derengés: s ez maga a létezés.

            A sport szerelmesei bizonyára nagy örömmel fogadják majd A sport kultúrtörténete című munkát. A szerző, Wolfgang Behringer, a Saar-vidéki Egyetem történészprofesszora szórakoztatóan és egyszersmind történelmileg megalapozottan tárgyal olyan kérdéseket, hogy mi is a sport valójában. Kr. e. 776-ban rendezték meg az első pánhellén játékokat Olümpiában, akkora sikert aratva ezzel, hogy Kr. u. 393-ig, a játékok betiltásáig követték egymást a rendezvények. De vajon miért tiltották be őket? És azután hogyan és miért elevenítették fel 1500 évvel később, és miért játékról beszélünk, nem pedig sportról? Miért tartozik bele a toronyugrás, a zsákban futás meg miért nem? Mi a helyzet a bikaviadalokkal vagy a motorsporttal? Hogyan tett szert a labdarúgás akkora népszerűségre, és hogyan hat egymásra a sport és a politika? Egy bizonyos: a sport kultúrtörténete nem csak a sportrajongókat fogja lebilincselni.

            Fiatal olvasóink figyelmébe A legszebb kutyatörténetek című novelláskötetet ajánljuk. Az elbeszéléseket Gerald Durell, a népszerű zoológus és író válogatta. „A kutyák különös és csodálatos lények, s nem lehet teljes az élet kutya nélkül, ám ez csak akkor igaz, ha nem kezdjük isteníteni őket. Megvan a magukhoz való eszük és bölcsességük. Találkoztam jó kutyákkal és rossz kutyákkal, butákkal és intelligensekkel, de soha nem voltam kutya nélkül. Olvassák és élvezzék e néhány történetet, a legkiválóbbakat azok közül, amelyeket kutyákról valaha is írtak.” – szólít fel bennünket Durell.

Ha összefoglalónk felkeltette az érdeklődését, az alábbi linkre kattintva elolvashatja a részleteket!

Interlib hírlevél – 2014. szeptember 2.

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

Hitel ajánlat Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek