GaGa
2024. július 18., csütörtök Frigyes napja
árfolyam:
1 euro = 4.9681 RON
1 dollár = 361.0678 RON
100 forint = 0.0544 RON

Az Egyesült Államok 3 nap alatt 35 légicsapást mért a szélsőségesekre

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Harmincöt légicsapást mért az Egyesült Államok légiereje az Iszlám Állam (IÁ) szélsőséges szunnita fegyveres csoportjainak állásaira az elmúlt három napban - közölte helyi idő szerint hétfő este Washingtonban John Kirby ellentengernagy, a Pentagon szóvivője.


Tájékoztatása szerint a rakétákkal és bombákkal mért támadásokat mind az iraki kormány felkérésére hajtották végre bombázógépekkel, vadász és pilóta nélküli repülőgépekkel. A szóvivő szerint a célpontok 90 százalékát megsemmisítették. Hangoztatta, hogy a csapások nyomán az iraki biztonsági erők visszafoglalták a moszuli gátat, és arra törekszenek, hogy kiszélesítsék az általuk ellenőrzés alá vont területet.

Az ellentengernagy Chuck Hagel védelmi miniszterre hivatkozva azt mondta, hogy az amerikai hadsereg, amennyiben szükséges, kész folytatni az ehhez hasonló küldetéseket Irakban. A tájékoztatás szerint a Pentagon vezetője egyben nagyra értékelte az iraki kormányzati erők hozzájárulását az említett hadműveletekhez. Ezekből látható az, hogy Bagdad komolyan kész visszaverni az Iszlám Állam fegyvereseinek támadását.

(hiraod.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

Hitel ajánlat Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
noileg
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek