GaGa
2024. július 18., csütörtök Frigyes napja
árfolyam:
1 euro = 4.9681 RON
1 dollár = 361.0678 RON
100 forint = 0.0544 RON

Agyonlőttek még egy fekete férfit a rendőrök St. Louisban

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Lelőttek egy fekete férfit a St. Louis-i rendőrök nem messze Fergusontól, ahol egy hasonló emberölés miatt zajlanak zavargások már majdnem két hete. A férfi késsel hadonászott.


Rendőrök agyonlőttek kedden egy késsel hadonászó fekete fiatalt St. Louisban. Az incidens néhány kilométerre a Missouri állambeli nagyváros többségében feketék lakta, Ferguson nevű városrészétől történt. Fergusonban keddre virradóra ismét súlyos zavargások voltak amiatt, hogy augusztus 9-én egy fehér rendőr agyonlőtte a 18 éves fekete Michael Brownt.

Sam Dotson St. Louis-i rendőrfőnök annyit mondott a kedden lelőtt férfiról, hogy 23 éves volt és zavarodottan föl-le járkált az utcán. A kiérkező rendőrökhöz egy késsel a kezében közelített. Sem megállni, sem a fegyvert eldobni nem volt hajlandó. Két rendőr akkor nyitott rá tüzet, amikor már csak egy méterre volt tőlük.

Nem Fergusonból valók

A legutóbbi hétfő éjszakai fergusoni zavargások idején a rendőrök ismét könnygázt vetettek be, és 78 embert vettek őrizetbe. Négyen megsebesültek a rendfenntartók közül, akikre lőfegyverrel, Molotov-koktéllal és kővel támadtak a tüntetők. Verekedés tört ki a tiltakozók között is, ketten közülük lőtt sebeket kaptak. A lövéseket nem rendőrök adták le.

A rendőrség és a helyi lakosok szerint a rendbontók közül többen nem is Fergusonból valók; az előállítottak között többen kaliforniai és New York-i illetőségűek.

A fergusoni önkormányzat vezetői kedden ismételten nyugalomra szólítottak a város lakóit, és ígéretet tettek arra, hogy a rendőröket felszerelik autós és a ruházatra erősíthető személyi kamerákkal, hogy könnyebben lehessen tisztázni az incidenseket. Azt is tervezik, hogy a helyi rendőrséghez több afroamerikait vesznek fel.

Hétfőn lesz a temetés

Eric Holder igazságügyi miniszter szerdán érkezik Fergusonba, találkozik majd a nyomozás vezetőivel és a városi elöljárókkal. A nagyesküdtszék feltehetően ugyancsak szerdán kezdi meg a tanúk kihallgatást, hogy a vallomások alapján eldöntse, vádat emel-e a Brownt lelövő rendőr, Darren Wilson ellen.

Az áldozaton három boncolást hajtottak végre: a helyi és a szövetségi hatóságok, valamint a család megbízásából. A holttesten legalább hat lövéstől származó sebet találtak. Két golyó a fején érte.

A Brown halálához vezető konfliktussal kapcsolatban ellentétes verziók láttak napvilágot. Szemtanúk szerint a fiú felemelt kézzel meg akarta adni magát a rendőrnek, Wilson viszont azt állítja, hogy Brown le akarta rohanni. Michael Brown temetése hétfőn lesz. A környékbeli iskolákban a héten szünetel a tanítás.

(origo.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

Hitel ajánlat Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
noileg
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek