GaGa
2024. július 26., péntek Anna, Anikó napja
árfolyam:
1 euro = 4.9690 RON
1 dollár = 349.4549 RON
100 forint = 0.0547 RON

Áder János minden magyar választópolgárhoz szólt

| Vélemények 1 | Nyomtatom | A+ | A-

Letette esküjét a parlamentben Áder János, így újabb 5 évre ő Magyarország köztársasági elnöke. Az államfő beszédében a közbeszéd állapotának romlásáról is szót ejtett. Úgy fogalmazott, hogy ha így folytatjuk, eljuthatunk oda, hogy már csak vicsorogni tudunk egymásra. Eközben megjelent egyébként az elnök első 5 évét összegző beszámoló is.


Lánczi Tamás, a Századvég vezető elemzője szerint Áder János hivatalban töltött elmúlt 5 évéhez mérten minden magyar választópolgárhoz akart szólni. Beszéde egy középre célzott beszéd volt – húzta alá, kiemelve, hogy csupán látszólag címezte a politikusokhoz mondandóját, elsősorban a választóknak akarta megmutatni, hogy köztársasági elnöki szerepfelfogása ugyanolyan lesz, mit az elmúlt években; pártatlan, semleges, ugyanakkor bizonyos értékek mellett kiálló köztársasági elnök lesz.

Lánczi Tamás azt mondta, nem most volt az első kísérlet, hogy Áder János imázsát megpróbálják lerombolni, a CEU-ügy csak az egyik ilyen volt, de sikertelen.

Hozzáfűzte, a világban látható, hogy a közösségi média nyelvhasználata miatt a hagyományos sajtóorgánumok egyre inkább úgy érzik, hogy a közéleti szereplők családjai a politika részét képezik. Ha Magyarországon ennek a tendenciának megálljt tudunk parancsolni, annak mindenki nyertese lesz, így helyes és támogatandó kijelentés kell, hogy legyen, hogy a gyerekek és a család nem képezheti a politika részét. Őket nem érheti támadás amiatt, hogy valamely családtagjuk politikai tisztséget tölt be. Ez ugyanakkor nem magyar jelenség – húzta alá Lánczi Tamás.

Kifejtette: Áder Jánosnak – aki mindig is tartózkodott attól, hogy politikai értelemben „ízléstelenséget” kövessen el, és szigorúan tartja magát az íratlan szabályokhoz – ugyan nem volt kitől elnézést kérnie, de szép gesztus volt tőle, hogy beszédében bocsánatot kért mindazoktól, akiket korábban megbántott volna.

(hirado.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

Telepes Hunor 2017.05.09 22:50:14
Igazi államelnökünk van oda át. Jó lenne, ha itt is ilyen lenne.


Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Sürgős és megbízható, megfizethető kamatozású hitelre van szüksége Sürgős és megbízható, megfizethető kamatozású hitelre van szüksége? Miért nem fordul (...)

ULYSESSCARUSO@GMAIL.COM Sürgős és megbízható, megfizethető kamatozású hitelre van szüksége? Miért nem fordul (...)

ÚJ Őszinte HITELEK Helló, ROMHANYI ANIKO vagyok, legális és megbízható hitelező. kölcsönöket kínálok. (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
noileg
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek