GaGa
2024. július 22., hétfő Magdolna napja
árfolyam:
1 euro = 4.9709 RON
1 dollár = 354.6908 RON
100 forint = 0.0546 RON

A szárazföldön is megindította a török hadsereg a támadást Szíriában

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Órákkal a légi támadások után a szárazföldi offenzíva is megindult a szíriai kurdok ellen.


A török hadsereg megindította a szárazföldi hadműveletet is Észak-Szíriában, órákkal az után, hogy a levegőből lőtték a kurdok által ellenőrzött területet. Az ottani kurdok szervezete, a Szíriai Demokratikus Erők jelezte, hogy ellenáll.

Recep Tayyip Erdogan török elnök a Twitteren azt írta: a Béke Forrása nevű hadművelet célja az, hogy megteremtsék a térségben a békét, és egy biztonsági övezetet hozzanak létre a térségben, így segítve a szíriai menekültek hazatérését. Ennek az őszinteségében azért legalábbis kételkedhetünk, sokkal inkább arról lehet szó, hogy a török elnök attól tart, a kurdok megpróbálnának egy önálló államot létrehozni Szíria, Törökország, Irak és Irán kurd többségű területein. A támadásra az után nyílt lehetőség, hogy Donald Trump úgy döntött, kivonja az ott állomásozó amerikai katonákat.

Az észak-szíriai kurd fegyveresek hét börtönben nagyjából 12 ezer olyan embert tartanak fogva, akikről azt gyanítják, hogy az Iszlám Államot szolgálják. Hogy ezek a börtönök pontosan hol vannak, azt titkolják, de többről lehet legalább azt tudni, hogy a török határhoz közel találhatóak.

Az ENSZ Biztonsági Tanács francia kérésre csütörtökön összeül. Az EU egyhangúlag elfogadott egy nyilatkozatot, amelyben a szíriai hadművelet követkeményeire figyelmeztették Törökországot – némi kellemetlen közjáték után, reggel ugyanis, még jóval a török támadás előtt, a magyar kormány képviselői megvétózták az első szövegtervezetet.

(hvg.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly hitel ajánlat Üdvözlöm! A különböző pénzügyi gondok leküzdése és a jövőre vonatkozó céljainak (...)

Hitel ajánlat Hitelek és finanszírozás. Pénzügyi problémáid vannak. Pénzügyi hiteleket, (...)

Komoly hitel ajánlat Üdvözlöm! A különböző pénzügyi gondok leküzdése és a jövőre vonatkozó céljainak (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
noileg
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek