GaGa
2024. július 24., szerda Kinga, Kincső napja
árfolyam:
1 euro = 4.9729 RON
1 dollár = 354.1460 RON
100 forint = 0.0547 RON

A "hagyőrök" nagy fogása, avagy hogyan halásszunk kecével gyerekeket

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Beszámoló a Kece Táborról, a Turul-Sas Hagyományőrző Egyesület szervezésében


Augusztus 10-én zárult a Turul-Sas Egyesület Kece Tábora. 24 kisdiák vagy éppen iskolába jelentkező élvezhette öt napon keresztül önkénteseink odaadó munkáját a Krisztus Király Plébánia Don Bosco befogadó termében. Öt játékos, mosolygós, tanulással tarkított, önfeledt kikapcsolódást eredményező nap abból az éves tevékenységből, amit egyesületünk diákmisszióként fogalmazott meg, s melynek célja, hogy egy-egy pedagógus vezetésével idősebb diákok foglalkozzanak a kisdiákokkal, s fordítva, a kicsik megismerkedjenek, megbarátkozzanak idősebb kollégáikkal. Nem rejtett célunk az sem, hogy ezekből a diák-diák közti kapcsolatokból, barátságokból arra ösztönözzük a kicsiket és szüleiket, hogy érezzék, mennyire fontos és érdemes az anyanyelvi oktatásban megőrizni a gyerekeket, hiszen önkénteseink tevékenysége a bizonyíték, hogy értékes fiatalok nevelődnek tanintézeteinkben.

A Turul-Sas Hagyományőrző Egyesület 2010-ben indította útjára diákmissziós tevékenységét, melynek idei állomását az RMDSz Communitas Alapítványa támogatta. Idén „Önkéntesség a kisdiákokért” címszó alatt futtatjuk programunkat, amelynek a Kece Tábor csupán egy látványos nyári állomása volt. Először vállaltunk ilyen típusú foglalkozást, de a szülők pozitív visszajelzései arra ösztönöznek minket, hogy az elkövetkezendő években is megszervezzük táborunkat, melynek névadó gondolatisága is a helyi gyerekek az un. kecehálóba terelése, összeterelése, együtt-táboroztatása. A tábor főszervezője Nagy-Jenei Erika volt, önkéntes szervező-támogatói Mezey Kinga és Fucs Anita, némethlászlós diáklányok, az egyesületünk aktív tagjai.  A tábortevékenység elsősorban a játékos tanulást ösztönözte. Volt Bibliaoktatás kézműves feladatokkal, rajzoktatás, papírmunkák általi kézügyesség fejlesztése, hagyományos csoportjátékok tanulása, meseolvasás, mesenézés és játék a szabadban.

Hálával tartozunk a programunkra nyitott szülőknek és a lelkes gyerkőcseregnek, ugyanakkor Szmutku Róbert esperes úrnak, hogy felkarolta tevékenységünket és befogadott minket a régi plébániájának Don Bosco termébe, továbbá Hájtájer István plébános úrnak, hogy ismeretlenül is megbízott bennünk, megnyitva előttünk a cselekvés lehetőségeit.

A 2018. augusztus 6-10. között zajló Kece Tábor foglalkozásait az iskola megkezdése után, lehetőségeink és igény szerint, kiterjesztjük alkalmankénti délutáni foglalkozásokra is az 5-10 éves korosztály számára. 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

HITELEKET KÍNÁLUNK 1 ÓRÁN BELÜL Sziasztok, SZELECZKI GÁBOR vagyok, becsületes online magánhitelező, aki 24 órán belüli (...)

HITELEKET KÍNÁLUNK 1 ÓRÁN BELÜL Sziasztok, SZELECZKI GÁBOR vagyok, becsületes online magánhitelező, aki 24 órán belüli (...)

HITELEKET KÍNÁLUNK 1 ÓRÁN BELÜL Sziasztok, SZELECZKI GÁBOR vagyok, becsületes online magánhitelező, aki 24 órán belüli (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek