GaGa
2024. július 19., péntek Emília napja
árfolyam:
1 euro = 4.9692 RON
1 dollár = 360.6045 RON
100 forint = 0.0544 RON

A kormány nem módosítaná a gyülekezési törvényt

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A rendszerváltás egyik legfontosabb értéke a szabad gyülekezési jog. A kormány nem tervezi a gyülekezési törvény módosítását, különösen nem a gyülekezési jog szűkítését - jelentette ki L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára kiemelte: noha "az elmúlt 25 évben, politikai hovatartozástól függően sok mindenben volt vita Magyarországon egy dologban valamennyien biztosak vagyunk: nevezetesen, hogy a rendszerváltozás egyik legfontosabb értéke a szabadság, amelyhez a kormány ezután is ragaszkodni fog" - mondta L. Simon László, aki egyértelművé tette: a kormányzatban koncepcionális szinten sem volt szó a gyülekezési törvény módosításáról, az nincs napirenden, nincs is rá szükség.


A fideszes Gulyás Gergely az egyéni véleményét fogalmazta meg a gyülekezési törvénnyel kapcsolatban, amihez természetesen minden országgyűlési képviselőnek joga van - szögezte le L. Simon László, utalva párttársa, Gulyás Gergely december 31-i Népszabadság-interjújára, amelyben a politikus, a parlament alelnöke a gyülekezési törvény esetleges módosításáról beszélt.
A parlamenti államtitkár ugyanakkor hozzátette: a kabinetnek természetesen van véleménye arról, hogy egyesek visszaélnek a gyülekezési joggal, s példaként említette a Parlament előtti Kossuth Lajos téren zajló "sátorozási akciót". Ám ez nem igényli a gyülekezési törvény módosítását - jelentette ki az államtitkár, aki bízik benne, hogy a demonstrálók "egyszer csak fogják a sátorfájukat és hazamennek".

Ha mégis születne a törvény módosítását kezdeményező egyéni képviselői indítvány, akkor ő azt nem támogatná - jelezte L. Simon László, megjegyezve, hogy a Miniszterelnökség vezetője, Lázár János is ezen az állásponton van. Az államtitkár ugyanakkor biztos benne, hogy a Fidesz-frakcióban nem is fog megfogalmazódni a gyülekezési jogot korlátozó elképzelés.

magyarhirlap.hu

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

Hitel ajánlat Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
noileg
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek