GaGa
2024. július 22., hétfő Magdolna napja
árfolyam:
1 euro = 4.9716 RON
1 dollár = 352.3183 RON
100 forint = 0.0546 RON

A felsőbányai önkormányzat 2016. évi költségvetése

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A felsõbányai önkormányzat egyik patikatiszta irodájában több mint egy órán át beszélgettem Szakács Leventével, a polgármester tanácsadójával az ez évi költségvetésrõl és a hosszútávú tervekrõl.


- A 2016. évi költségvetés összefügg a város 2010-tõl 2020-ig tartó fejlesztési tervével. Nem terheljük a költségvetést megalapozatlan, ésszerûtlen beruházásokkal, nagy hitelek felvételével megakadályozzuk, hogy adósságcsapdába essünk. A múlt évi többletbevételünknek is köszönhetjük a kiegyensúlyozott költségvetést - hangsúlyozta a felkészült, alaposan tájékozott, szolgálatkész Szakács Levente.

Magam is azt tapasztaltam, hogy városunk önkormáyzata a jó gazda gondosságával elkerüli a pénzügyi lehetõségeit meghaladó célok kitûzését.

Az ez évi költségvetés is kulcsfontosságúnak tekinti az egészségügyet, a tanügyet, az infrastuktúra fejlesztését és a szociális ellátást.

Akárcsak a múlt évben, 2016-ban is jelentõs összegeket biztosítanak a csatorna- és vízhálózat felújítására, bõvítésére. Az Eminescu utcán (a Pusztán) nem volt víznyomás. A Májer-kert felsõ részétõl csöveket fektettek le, pompát helyeztek üzembe, így bárki bekötheti házát a vízhálózatba. Abban a zónában ebben az évben is megoldanak bizonyos problémákat. Tótfalu alsó részén szintén javul a vízellátás.

A felsõbányai temetõ melletti központi víztároló eddig is elegendõ mennyiségû vizet nyújtott, az ivóvíz minõsége pedig ebben az évben tovább javul.

Több utca járdáját újítják fel, és parkolóhelyeket alakítanak ki. A Plevnei utcában a játszótér gyalogos övetezetének a rendezésére is jut pénz. A város alsó részében, a fatemplomnál felújítják a járdát. A Május 1 utcában szintén javítják az infrastruktúrát.

Az egészségügy is elsõbbséget élvez. Pașca Dorin Vasile, a polgármester kezdeményezésére felújították a poliklinikát, amely magáncégként mûködik, magas színvonalú, a nagybányainál olcsóbb szolgáltatásokkal.

A bezárt kórházat szintén magáncégként szándékoznak mûködtetni.

Városunk vezetõségének helyes hozzáállása is szerepet játszik a magyar nyelvû osztályok fennmaradásában. Több magyar szülõ anyanyelvünket védené azzal, hogy gyerekeiket magyar osztályba íratnák be.

Az egyre kevesebb tanuló miatt elkerülhetetlen egyes alsófokú osztályok összevonása, a következõ tanévben pedig az V-VIII. osztályok összevonása is szükségessé válhat.

Ebben az évben a Mûvelõdési Ház és a Városi Könyvtár  felújítására 1 milliárd lejt fordítanak.

A felsõbányai városházáról azzal a következtetéssel távoztam, hogy az önkormányzat gyümölcsözõ tevékenységének meghatározó tényezõje a csapatmunka.

Pașca Dorin Vasile, a polgármester, Mariaș Ioan (Máriás János), az alpolgármester, Szakács Levente, a polgármester tanácsadója, a tanácstagok, a városháza mindegyik hivatalnokának összehangolt, hozzáértõ tevékenysége a jövõbeli sikerek záloga is.

Boczor József

Bányavidéki Új Szó

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

SÜRGŐS ÉS MEGBÍZHATÓ HITELEK Helló, ROMHANYI ANIKO vagyok, legális és megbízható hitelező. kölcsönöket kínálok. (...)

SÜRGŐS ÉS MEGBÍZHATÓ HITELEK Helló, ROMHANYI ANIKO vagyok, legális és megbízható hitelező. kölcsönöket kínálok. (...)

SÜRGŐS ÉS MEGBÍZHATÓ HITELEK Helló, ROMHANYI ANIKO vagyok, legális és megbízható hitelező. kölcsönöket kínálok. (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
noileg
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek