GaGa
2024. július 20., szombat Illés napja
árfolyam:
1 euro = 4.9709 RON
1 dollár = 354.6908 RON
100 forint = 0.0546 RON

A diákoknak beígért 250 000 táblagép kevesebb, mint harmadát szerzi be a kormány. Orban hárít

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A kormány alig 70–80 ezer táblagépet tud megvásárolni a diákoknak megígért 250 ezerből a hamarosan rajtoló tanévre – jelentette be vasárnap este Ludovic Orban miniszterelnök.


A kormányfő a B1 Tv műsorában beszélt a témáról, jelezve, az illetékes hatóságok döbbentek rá, hogy nem tudják lezárni a Központi Közbeszerzések Országos Hivatala (ONAC) által elindított közbeszerzési eljárást.

Nem ez az első alkalom amúgy, amikor Orban nyilvánosan bírálja az ONAC-ot, arra a kérdésre pedig, hogy ilyen körülmények között miért nem cserélik le a hivatal vezetőségét, leszögezte: „Le fogjuk cserélni”. Hozzátette: azért nem tették meg eddig, mert „abból botrány lett volna”.

„Én nem akartam hozzányúlni a közbeszerzések alapjához, mivel abból botrány lett volna. Az ONAC elnöke (Cornelia Nagy – szerk. megj.) az az elnök, akit hivatalban találtam. Ok kell ahhoz, hogy meghozz egy ilyen döntést. A mostani esetben véleményem szerint nagyon sok volt a korlátoltság a folyamat lebonyolításában, túl sokáig tartott. Végül 70–80 000 táblagépet tudunk beszerezni” – részletezte a kormányfő. Ugyanakkor azt mondja, a kormány számított arra, hogy nem sikerül lezárni az ONAC által lebonyolított licitet, ezért adták ki hétfőn azt a sürgősségi rendeletet, amellyel európai uniós alapokból 175 millió eurót utaltak ki kimondottan a tanévkezdéssel járó kiadások fedezésére. Mi megtérítjük a helyi önkormányzatoknak vagy az iskoláknak a kiadásokat, eurómilliók állnak rendelkezésre táblagépekre, 500 000 darabot lehet vásárolni” – jelentette ki Orban. A miniszterelnök ígéretet tett egyúttal arra, hogy a tanévkezdés szabályait rögzítő közös rendeletet hétfőn, legkésőbb kedden kiadja az egészségügyi és az oktatási minisztérium.

(kronikaonline.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly hitel ajánlat Üdvözlöm! A különböző pénzügyi gondok leküzdése és a jövőre vonatkozó céljainak (...)

Hitel ajánlat Hitelek és finanszírozás. Pénzügyi problémáid vannak. Pénzügyi hiteleket, (...)

Gyors és megbízható hitel ajánlat Ha vállalkozási hitelre, autóvásárlásra, ingatlanra, adósságtörlesztésre van szüksége. (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
noileg
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek