GaGa
2024. július 18., csütörtök Frigyes napja
árfolyam:
1 euro = 4.9681 RON
1 dollár = 361.0678 RON
100 forint = 0.0544 RON

A brit parlament elismerné Palesztinát

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A palesztin államiság elismerésére szólította fel a brit kormányt hétfőn a londoni parlament, amely nagy többséggel megszavazta az erről benyújtott egyéni képviselői indítványt, írja az MTI.


A többórás vita után, hétfőn késő este megtartott szavazáson az alsóházi képviselők közül 274-en támogatták a beterjesztést, ellene tizenketten szavaztak. Az elfogadott javaslat nem bír törvényerővel, és nem kötelezi a brit kormányt a palesztin államisággal kapcsolatos politikájának bármilyen módosítására. Az indítvány is azt mondja ki, hogy a parlamenti aktus fő célja az izraeli-palesztin viszony kétállami alapon történő rendezésének elősegítése.

A Downing Street szóvivője már hétfőn este közölte, hogy a brit kormány nem változtat a palesztin kérdésben eddig követett politikáján. London jelenlegi álláspontja az, hogy egyelőre hivatalosan nem ismeri el a palesztin államiságot, de fenntartja magának a jogot arra, hogy ezt megtegye, ha a békefolyamat előmozdítása érdekében ezt látja helyénvalónak.A brit kormány tagjai a londoni parlamenti vitán és a szavazáson sem vettek részt.

Egy hete az új svéd miniszterelnök közölte, hogy az unió országai közül Svédország elsőkéntelismerné Palesztinát. Svédország kormányfője ugyan hangsúlyozta, hogy a konfliktust csak egy Izrael és Palesztin közti kétállami megoldással lehet lezárni, Izrael élesen reagált a felvetésre.

index.hu

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

Hitel ajánlat Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek