GaGa
2024. július 17., szerda Endre, Elek napja
árfolyam:
1 euro = 4.9681 RON
1 dollár = 361.0678 RON
100 forint = 0.0544 RON

13. Partiumi Magyar Napok

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Idén immár 13. alkalommal kerül megrendezésre Szatmárnémetiben a magyarság legnagyobb rendezvénye, a Partiumi Magyar Napok. Büszkén mondhatjuk el, hogy a kezdetektől családias hangulatú rendezvény mára már több tízezres tömeget megmozgató, országosan ismert és elismert rendezvény lett.


Az előző évekhez hasonlóan, a szervezők idén is színvonalas programokkal és koncertekkel várják a szatmáriakat és nemcsak. Az augusztus 18-24.-e között megrendezésre kerülő 13. Partiumi Magyar Napok eseményeinek ebben az évben is több helyszín ad otthont: a már hagyományosnak számító Kossuth kert mellett az újközpont, a Szatmárnémeti Római Katolikus Püspökség Aranyterme, valamint több más helyszín biztosít otthont a különböző programoknak.

Mindezek mellett immár negyedik éve szerepel a Partiumi Magyar Napok programjában egy különleges helyszín, a Tűzoltótorony és a körülötte fekvő park. És mint eddig minden alkalommal, a szervezők most is igyekeznek  megtölteni a teret vidám programokkal, minőségi zenével, tánccal és sokszáz nézővel!
            Igazi különlegességgel kezdődik a Partiumi Magyar Napok programja ezen a varázslatos helyszínen, a város szimbólumának tartott Tűzoltótorony tövében. A Budapesti Utcaszínház gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt könnyen emészthető, remek szórakozást ígérő darabot mutat be az itt felállított színpadon 18.-án,  hétfőn. 
Augusztus 19.-én kedden Magyarország egyik legnépszerűbb jazz-zenekara, a Hot Jazz Band lép fel a Túzoltótorony tövében felállított színpadra. A zenekar repertoárja elsősorban a 20-as, 30-as és 40-es évek amerikai és magyar jazz-számait öleli fel. Különösen népszerűek a két világháború közti magyar swing- és jazzdalok, filmzenék interpretációi. Mindenki által ismert dallamok, világszerte elismert muzsiksok, könnyű jazz: a Hot Jazz Band fellépése különleges zenei élmény és remek szórakozás csütörtök estére!

Augusztus 20.-án szerdán, a Debreceni Csokonai Színház előadásában egy Operettgálát tekinthetnek meg az érdeklődők, ahol a művészekkel együtt énekelhetik, hogy „Hétre ma várom a Nemzetinél, ott ahol a hatos megáll!” A debreceni Csokonai Színház művészei ismét a leghíresebb, mindenki által ismert operett-darabokat tárják a közönség elé.

Augusztus 21.-én, csütörtökön a Nagyvárad Táncegyüttes lép színpadra, kiknek előadása szintén üde színfoltja lesz a 13. Partiumi Magyar napoknak.

 

Stier Péter, a Partiumi Magyar Napok főszervezője a tavalyi rendezvény kapcsán elmondta: az elmúlt évben hét nap alatt, tíz helyszínen, négy színpadon, tizenhét civil szervezet és tizenhat médiapartner segítségével és ötvennél is több támogató céggel sikerült megvalósítani a régió legnagyobb kulturális fesztiválját, amire az utólagos számítások alapján közel 44 ezer látogató volt kíváncsi.

 

Milyen programokkal várja még többezer látogatóját az idei rendezvény?
Címszavakban: olyan neves magyarországi „nagyöreg” zenészek és zenekarok színesítik a 13. Partiumi Magyar Napok palettáját, melyek közül több még sosem lépett fel a szatmári közönség elött, továbbá lesz még stand-up comedy, operett, szabadtéri színházi előadások, gyermekprogramok, kiállítások, gasztronómiai különlegességek, szabadidős programok, egész hetes élmény-adag minden szatmárinak és nemcsak... A 100-nál is több programból a teljesség igénye nélkül emeljük ki a következő címszavakat: hagyományőrző kulturális és alkotó tevékenységek, finom borok és igazi szódavizes fröccs a bor-udvarban, miccs helyett gőzölgő bogrács a főzőversenyen, fiatal zenekarok bemutatkozó koncertjei, történelmi előadások, sportrendezvények, ügyességi vetélkedők, népi mesterségek utcája, stand-up comedy, színvonalas gyermekprogramok az egész család számára, és még sorolhatnánk...

 

Mint minden évben, a szervezők ez alkalommal is igyekeznek emelni a látogatóknak szánt szolgáltatások színvonalát: minőségi programokkal, változatos és bőséges étel- és italkínálattal, rendezett környezettel és egész hetes rendezvény-élménnyel várja látogatóit augusztus 18.-a és 24.-e között a 13. Partiumi Magyar Napok, az év legszínesebb rendezvénye!

 

 

 

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

scott Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

Hitel ajánlat Szüksége van adósságrendezési kölcsönre, hogy kifizesse számláit? Szeretné ma átvenni az (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek