GaGa
2024. augusztus 19., hétfő Huba napja
árfolyam:
1 euro = 4.9754 RON
1 dollár = 358.6134 RON
100 forint = 0.0539 RON

Több időt töltünk munkával, mint az európaiak nagy része

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A romániaiak azon európaiak közé tartoznak, akik a legtöbb időt töltik munkával. A legfrissebb Eurostat-adatok azt mutatják, hogy a Balkánon, köztük nálunk is, sokkal hosszabb munkahetekkel dolgoznak a munkavállalók, mint a kontinens többi részében


A rangsor élén a törökök állnak, akik körülbelül heti 44 órát dolgoznak. A szerbiai alkalmazottak heti 42 órát töltenek munkával, a horvátok pedig 41-et. A negyedik helyen Románia és Görögország áll, ahol 40 órát töltenek munkájukkal az alkalmazottak

Keményen dolgozunk, de nem hatékonyan

A romániaiak keményen dolgoznak, de nem sok hatékonysággal, ez a termelésben és fizetésében is megmutatkozik. Romániában a minimálbér megközelítőleg 740 euró. Ehhez képest Hollandiában ugyanez a minimálbér nem kevesebb, mint 2060 euró. Az eltérés még nagyobb, mivel egy holland csak heti 32 órát dolgozik – ez jelentős különbség Romániához képest. A szakemberek a Digi24-nek kifejtették, hogy a heti 8 óra/5 napos beosztás általában produktivitást jelent, ám vannak olyan esetek is, amikor a munkavállalók túlóráznak, de még ez sem garantálja a munka hatékonyságának növekedését.

Forrás: maszol.ro

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


ff
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Sziasztok, személyi kölcsönt ajánlok Sziasztok, szeményi kőlőkt szállok Megbízható és megbízható magánhitelező vagyok; (...)

BÁRMILYEN TÍPUSÚ HITELRE Sziasztok, SZELECZKI GÁBOR vagyok, becsületes, 24 órán belüli gyorskölcsönt nyújtó online (...)

BÁRMILYEN TÍPUSÚ HITELRE Sziasztok, SZELECZKI GÁBOR vagyok, becsületes, 24 órán belüli gyorskölcsönt nyújtó online (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
GaGa
Reklam
Reklam
ff
banyavidek