rmdsz
2024. szeptember 27., péntek Adalbert napja
árfolyam:
1 euro = 4.9759 RON
1 dollár = 0.0482 RON
100 forint = 1.2573 RON

Tánczos Barna: az RMDSZ által kidolgozott egyszerűsített pályázással indul az idei Zöld ház program

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

„Idén is indul a Zöld ház program, amelyet az RMDSZ kormányzása alatt dolgoztunk ki. Olyan egyszerűsített pályázati rendszert vezettünk be, amely a pályázó családokat segíti, megszüntetve a vaskos pályázati dossziék összeállítását és a hosszas elbírálási rendszert. Ezt a programot viszi tovább a kormány. A pályázás a Környezetvédelmi Alap internetes felületén történik, mindössze négy dokumentum feltöltésével. A tavalyi mintát követve idén is külön napokon regisztrálhatnak a különböző régióban élők, újdonság viszont, hogy csak olyan napelemrendszer telepíthető, amelyhez tároló kapacitás, akkumulátor is tartozik” – tájékoztatott Tánczos Barna, az RMDSZ Hargita megyei szenátora.


A Zöld ház program idei kiírásában a támogatás összege maximum 30.000 lej, azzal a feltétellel, hogy a pályázó legalább 3.000 lejes önrészt kell hozzátegyen. Nem lehet pályázni csak napelemrendszerre, vagy csak akkumulátorra, lehet viszont pályázni meglévő napelemrendszer bővítésére is, nem csak új napelemrendszer kiépítésére. A napelemrendszer legalább 3 kW teljesítményű kell legyen, az akkumulátor pedig legalább 5 kWh teljesítményű.

A pályázóknak az internetes pályázati felületre 4 dokumentumot kell feltölteni: személyi igazolvány elektronikus másolata, 30 napnál nem régebbi adóigazolások (az egyikkel azt igazolja, hogy nem tartozik a helyi költségvetésnek, a másikkal pedig azt, hogy nincs tartozása az állami költségvetéssel szemben), 60 napnál nem régebbi telekkönyvi kivonat, amely igazolja a pályázó tulajdonjogát és megegyezik a lakcímével.

A sikeres regisztrációt követően a Környezetvédelmi Alap által jóváhagyott szerelők közül választhatnak a magánszemélyek és egyházak. Erre 90 napjuk lesz, ellenkező esetben elveszítik a finanszírozást.

Az internetes pályázás szeptember 27-én indul és október 9-én zárul. Szeptember 27-én regisztrálhatnak a Kolozs megyét és a Partiumot is magába foglaló Észak-Nyugat régió lakói, szeptember 30-án a Központi Régió, közöttük a székelyföldi megyék is, október 8-án a bánságiak, vagyis a Nyugati Régió lakói, október 9-én pedig az egyházak.

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

hitel ajánlat Szia Uram és Hölgyem! Egyéni Svájc, Kanada, Belgium, Portugál, Olasz, Francia, Brazília (...)

AZ ÖN PÉNZÜGYI MEGOLDÁSA 48 ÓRÁBAN Hölgyem és Uram Sziasztok! Hitelt keres projektje megvalósításához? Visszautasították (...)

hitelfinanszírozás Jó reggelt, Én vagyok Mr. PAUL DEROSA Egyének közötti kölcsönajánlatot nyújtok be (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
GaGa
Reklam
Reklam
rmdsz
banyavidek