rmdsz
2024. július 02., kedd Ottó napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

ÖNKORMÁNYZATI BESZÁMOLÓ (48-49.)

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A nagybányai RMDSZ önkormányzati beszámolója a márciusi-májusi időszakról:


A nagybányai tanács megszavazta a történelmi városrészt építészetileg szabályozó Övezeti Területrendezési Tervet (PUZ), amely a városkép teljes átalakításához vezethet. Az RMDSZ ez ellen harcolt a bizottságban, a tanácsülésen, azonban többen voltak azok, akik a történelmi központot átalakítani akarják, és nem megőrizni. Csak az RMDSZ-nek fontos Nagybánya történelmi központjának arculata. Mi azt akartuk, hogy a régi főtér körüli utcákban ne lehessen további szinteket emelni a meglévő épületekre. A többi párt ezzel szemben magasabb, emeletes házakat akar oda.

A kulturális és ifjúsági pályázatokat idén kétszázezer lejes keretösszegből támogatjuk. 

Az elmúlt hónap önkormányzati gyűlésein elfogadtuk a Minaur Sportklub igazgatói állásának betöltésére kiírt versenyvizsga lebonyolítási eljárását és kritériumait, valamint kiegészítettük az önkormányzati képviselők listáját a városi tanintézmények és a “Nicolae Rușdea” Tüdőkorház igazgatói tanácsába.

Együttműködési megállapodást írtunk alá a Shakespeare Alapítvánnyal egy szabadtéri kulturális esemény megszervezésére, ami a nagy drámaírót és munkásságát népszerűsíti, április 2-án, a Régi Főtéren. 

Módosítottuk a kereskedelmi tevékenységet, közétkeztetést és szolgáltatásnyújtást végző gazdasági szereplők működési engedélyének és jogosultságának kiadására vonatkozó rendeletet.

Az első kiírási szakasz elbírálása után, az idei év első felében, önkormányzati alapokból 20 ezer lejjel támogattuk a magyar egyházi közösségeket, 24 ezer lejjel a magyar ifjúsági programokat és 23 ezer lejjel a kulturális programokat.

Annak érdekében, hogy támogassuk az ukrajnai lakosságot a háború borzalmaival szemben, testvértelepülési szerződést írunk alá Aknaszlatina községgel. Reményeink szerint ez a két magyar közösség együttműködését és fennmaradását is javítja majd.

Nyilvántartásba kerültek azok a városi területek, amelyeket fiatalok saját lakásépítésre igényelhetnek a 15/2003-as törvény alapján.

Elfogadtuk és újraosztottuk a városi erdészet 2023-ban termelt nyereségét (200.000 lej), ugyanakkor költségvetési kiegészítést kapott a Szociális Igazgatóság, a Nagybányai Bölcsőde Intézménye, a N. Rușdea Tüdőkorház, a Városi Színház és a Minaur Sportklub is.

40,5 millió lejes költségvetést szavaztuk meg az Újfőtér felújítására, amiből 10,5 millió lej a város önrésze (a tervben nem elszámolható költségek 2%). 

A tavaszi időszakban a következő felújítási és bővítési költségvetési terveket szavaztuk meg: 28 millió lej a város víz és csatornarendszerének felújítására, 152 millió lej a Városi Strand,valamint 26 millió lej, a N. Rușdea Tüdőkorház járóbeteg részlegének felújítására és bővítésére.

Új irodahelységek és tárolóegységek létrehozására teremtünk lehetőséget a Festőtelepkortárs művészeti központban a Victoriei (Tótfalusi Kis Miklós) utcán 21A szám alatt.  

Feloszlik a Nagybánya 2021 Egyesület, amelyet a kulturális főváros cím megpályázására hoztak létre. Az RMDSZ javaslatára, az egyesület javait a Nagybányai Városi Színház veszi át. 

Megszavaztuk a Bukaresti, Republicii, Unirii, Traian és Decebal sugárutak, valamint a Gării utca felújításának költségvetési tervét. A felújításban bicikliutak kialakítása is szerepel. 

 

Pap Zsolt István – RMDSZ-es alpolgármester

Pintér Zsolt – RMDSZ-es önkormányzati képviselő

 

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Gyors és komoly hitel ajánlat Üdvözöljük, hölgyem és uram! Magánszemélyek vagyunk, akik kölcsönt kínálunk (...)

Gyors és komoly hitel ajánlat Üdvözöljük, hölgyem és uram! Magánszemélyek vagyunk, akik kölcsönt kínálunk (...)

Gyors és komoly hitel ajánlat Üdvözöljük, hölgyem és uram! Magánszemélyek vagyunk, akik kölcsönt kínálunk (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek