GaGa
2024. július 27., szombat Olga napja
árfolyam:
1 euro = 4.9700 RON
1 dollár = 349.3503 RON
100 forint = 0.0547 RON

Menesztették a határrendészet vezetőjét és a Máramaros megyei rendőrség főfelügyelőjét

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Menesztette a belügyminiszter Victor Ştefan Ivaşcu rendőrfőfelügyelőt, az országos határrendészet vezetőjét, az intézmény irányítását az egyik helyettese, Cornel Laurian Stoica vette át - tájékoztatott vasárnap este a belügyminisztérium.


A közlemény szerint a miniszter ellenőrző testülete a máramarosszigeti területi határrendészetnél és a petei határátkelőknél vizsgálódik, ahol külföldre szökött a jogerősen börtönre ítélt nagybányai polgármester, Cătălin Cherecheș.

A történtek miatt a távoznia kellett tisztségéből Victor Ştefan Ivaşcu másik két helyettesének és a Máramaros megyei rendőrség vezetőjének, Constantin Ileának is.

A közlemény szerint a belügyminisztérium vezetősége jelentést kért december 6-ig a Román Rendőrségtől a hatósági felügyelet megszervezésében illetékes szervek, a kolozsvári táblabíróságnak rendőri támogatást biztosító speciális műveleti egység és a belügyi belső elhárítás (DGPI) hatékonyságáról. A speciális műveleti egység és a DGPI Máramaros megyei vezetőjét szintén leváltották.

A belügyminiszter emellett az Alexandru Ioan Cuza Rendőrakadémia rektorává nevezte ki Liviu Uzlău dandártábornokot. Claudiu Chindriş eddigi rektort korábban leváltották, miután 63 hallgató rosszul lett a felsőoktatási intézmény menzáján fogyasztott ételektől.

Nagybánya polgármesterét vesztegetés többrendbeli elfogadása miatt öt év letöltendő szabadságvesztésre ítélte a kolozsvári táblabíróság. A jogerős ítéletet pénteken hirdették ki, de Cherecheș aznap reggel egy rokonának érvényes személyi igazolványát felmutatva a petei határátkelőn keresztül elhagyta az országot.

(agerpres.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly hitel ajánlat Üdvözlöm! A különböző pénzügyi gondok leküzdése és a jövőre vonatkozó céljainak (...)

Hitel ajánlat Hitelek és finanszírozás. Pénzügyi problémáid vannak. Pénzügyi hiteleket, (...)

Súgó mindenkinek Helló A KREDIT INVEST egy pénzügyi szervezet, amelynek székhelye Brüsszel, Belgium és (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek