GaGa
2024. július 16., kedd Valter napja
árfolyam:
1 euro = 4.9700 RON
1 dollár = 352.8944 RON
100 forint = 0.0545 RON

Kánikulára figyelmeztetnek a meteorológusok, a szervezetet megterhelő hőséghullám fokozódni fog

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Kánikulára és kellemetlen hőérzetre figyelmeztető újabb elsőfokú riasztásokat bocsátott ki hétfőn az Országos Meteorológiai Szolgálat Románia háromnegyed részére.


Az egyik riasztás a Bánságban, a Partiumban, Olténiában, Munténiában, Dobrudzsa nem tengerparti részében és Moldva déli felében érvényes a nap folyamán.

E szerint Argeş, Arad, Bákó, Bihar, Brăila, Buzău, Călăraşi, Krassó-Szörény, Konstanca, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Galac, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa, Mehedinţi, Olt, Prahova, Tulcea, Temes, Teleorman, Vâlcea, Vrancea, Vaslui megyében és Bukarestben.

A nappali hőmérsékleti csúcsértékek elérik 35 és 37 Celsius-fokot, a hőmérséklet-páratartalom mutató eléri, helyenként pedig enyhén meghaladja a kritikus 80-as értéket.

Egy másik sárga jelzésű hőségriasztás kedden lesz érvényben a Partiumban, a Bánságban, Olténiában, Dobrudzsában, helyenként Moldvában és Máramarosban, illetve Erdély délnyugati részében. Ezekben a régiókban a nappali hőmérséklet eléri a 35–37 fokot, a déli vidékeken pedig a 38–39 fokot is. A hőmérséklet-páratartalom mutató meg fogja haladni a kritikus 80-as értéket.

Helyenként az éjszakai hőmérséklet nem csökken 20 fok alá. A riasztás Fehér, Argeş, Arad, Bákó, Bihar, Brăila, Buzău, Călăraşi, Krassó-Szörény, Konstanca, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Galac, Giurgiu, Hunyad, Ilfov, Ialomiţa, Iaşi, Mehedinţi, Olt, Prahova, Szatmár, Tulcea, Temes, Teleorman, Vâlcea, Vrancea, Vaslui megyére és Bukarestre vonatkozik.

Az Agerpres által idézett meteorológusok figyelmeztetnek ugyanakkor, hogy a hőséghullám még fokozódni fog és fokozatosan kiterjed az ország teljes területére. 

Forrás: kronikaonline.ro

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Brown Jó nap, Jelenleg Párizsban, Franciaországban vagyok, és azt szeretném ajánlani mindenkinek, (...)

Komoly és megbízható ajánlat Szia, nehéz anyagi helyzetben van? Sürgősen pénzre van szüksége projektjei (...)

Megfizethető hitel ajánlat Nehéz anyagi helyzetbe került, és nem tudja, hová forduljon, mert a bank valamilyen okból (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
noileg
GaGa
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek